Модис ще формира екип от 200 души в Пловдив

„Залагаме на дългосрочна визия за растеж с акцент върху ИТ аутсорсинг бизнеса на Модис”, заяви Борис Сарабеев, мениджър на офиса в Пловдив
(снимка: Модис България)

Глобалната аутсорсинг компания Модис открива офис в Пловдив, който ще обслужва международните й клиенти от цял свят. Очаква се екипът в града под тепетата да се разрасне до 200 души.

Компанията стартира дейността си в България през 2005 г. под името Ajilon Bulgaria, преименувана по-късно на Adecco. След 13 години е създадена Модис като част от Adecco Group и позиционирана в сектора на ИТ услугите по управление и поддръжка.

Екипът на Модис България наброява над 1400 души, като се предвижда увеличаване на броя им още през тази и следващата година. В пловдивския офис вече работят близо 70 служители, владеещи английски, френски и немски език, а планът е броят им да достигне 200 души.

„Залагаме на дългосрочна визия за растеж с акцент върху ИТ аутсорсинг бизнеса на Модис. Планираме тясна съвместна работа с висшите учебни заведения и гимназиите, профилирани в изучаването на чужди езици и ИТ, за да бъдат предоставени на завършващите възможности за развитие”, заяви Борис Сарабеев, мениджър на офиса в Пловдив.

В последните години Пловдив се утвърди като един от градовете в България с най-благоприятен бизнес климат, предпочитано място за инвестиции и много възможности за развитие. Наличието на реномирани учебни заведения и богата на събития и забавления програма привличат млади и квалифицирани кадри, които търсят професионална реализация.

Потенциалът на града не остава незабелязан и редица международни компании вече инвестират в развитието на своя бизнес в Пловдив и региона, коментираха от Модис България.

Коментар