i300 microSDXC – карта памет 1TB за видеонаблюдение

Терабайтовата карта Micron i300 microSDXC е предназначена за видеонаблюдение
(снимка: Micron)

Micron Technology пуска на пазара карта памет i300 microSDXC с капацитет 1 TB. Според производителя, този сменяем носител е предназначен за използване в системи за видеонаблюдение и други индустриални приложения.

Новата карта използва 96-слойна 3D NAND QLC флаш памет, собствено производство на Micron. Картите Micron i300 microSDXC UHS-I са налични и в по-малки обеми от 128 GB.

Пазарът на VSaaS (видео наблюдение като услуга) се разраства бързо. Според прогнозите, през 2022 г. той ще достигне 6 милиарда долара, което съответства на средногодишен ръст от 22% в периода от 2017 до 2022 г.

Нарастващото възприемане на VSaaS от малки и средни предприятия се дължи на това, че услугата намалява текущите разходи, благодарение на по-лесната инсталация и елиминирането на нуждата от локални и мрежови записващи устройства.

Възможността за съхраняване на големи видео файлове в камерите, разположени в периферията на облака, намалява необходимостта от висока пропускателна способност на мрежовата връзка и разходите за съхранение на записи в облака.

Коментар