Microsoft започна да предлага SAP S / 4HANA

Microsoft и SAP ускоряват внедряването на SAP S / 4HANA в облака Azure
(снимка: SAP)

Microsoft започна да предлага на своите клиенти облачни услуги SAP S / 4HANA от собствен център за данни, който се намира в Швейцария, съобщи Telecompaper.

Дейта центърът работи от края на август 2019 г. и позволява на клиентите да съхраняват данни в Швейцария и следователно да спазват изискванията на властите не само на тази страна, но и на Европа като цяло.

Microsoft предлага виртуални машини, сертифицирани за работа с платформата SAP HANA, а също така облачни услуги и функции на Azure, доставяни по поискване. Клиентите могат да внедряват SAP облачни услуги за различни индустриални сценарии.

В момента Microsoft и SAP развиват партньорство, в рамките ускорят внедряването на SAP S / 4HANA и SAP Cloud Platform в облака Azure. Microsoft се е съгласила да продава компоненти на облачната платформа на SAP заедно с Azure.

По-рано платформата SAP HANA Enterprise Cloud беше интегрирана с услугите на Microsoft Azure, което позволи на клиентите да стартират SAP S / 4HANA в защитен, управляван облак.

Освен с Microsoft, немската компания SAP има подобни споразумения и с други големи клауд доставчици, включително Google Cloud и Amazon Web Services (AWS).

Коментар