Tesla Model S измина почти 1 млн. километра

Първият Tesla Model S, изминал 1 млн. км, ще стане факт до края на годината
(снимка: CCO Public Domain)

Електромобил Tesla Model S е на път да постигне рекордните 1 милион изминати километра. Колата, притежание на немски гражданин, вече е „навъртяла” 991 000 км, става ясно от публикация в Twitter.

Още през лятото се разчу, че Tesla Model S със собственик Ханзйорг Геминген от Германия е достигнала пробег от 900 000 км. Това е същият човек, който измина 620 000 километра с Tesla Roadster, а преди това постави още един рекорд със стар Mercedes.

Интервютата, взети от Геминген, не разкриват достатъчно подробности за невероятните му постижения. Остава неясно къде и как пътува германeцът през по-голямата част от живота си.

Преди няколко дни Гемингем публикува в Twitter ново изображение, което показва, че неговият Tesla Model S вече е изминал 990 000 км, а днес пробегът на колата вече е 991 000 км. По всяка вероятност първият електромобил Tesla, изминал 1 милион км, ще стане факт преди края на годината.

Коментари по темата: „Tesla Model S измина почти 1 млн. километра”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Като нищо..

  2. г

    да ама ДВГ кочина се взима и за 2000 лева и почвам да си пърпоркам газове и наеш ли кога ще ми излезне рентабилно да карам тесла за 100 000 лева е точно никога :)))) В крайна сметка возим се а ти го дишаш !

  3. ..

    Само да не пропуснат да включат всичките смени на батериите на тесла̀та, които са най-малко 5 …

  4. к

    Много искам да се сравнят разходите на телата за 1 милион км и за някоя ДВГ кочина, включително гориво, масло, ремонти и данъци. Накрая ще излезе, че да притежаваш електрическа кола е 2-3 пъти по-евтино от двг трошляците.

Коментар