AMD пуска 7-нм професионална карта Radeon Pro W5700

AMD Radeon Pro W5700 предлага нови нива на производителност за дизайнерите
(снимка: AMD)

AMD пуска на пазара Radeon Pro W5700, първата в света професионална графична карта, изработена по 7-нм технологичен процес. Тя предлага нови нива на производителност, за да могат 3D дизайнери, архитекти и инженери да визуализират и работят по своите проекти в реално време, като скъсят сериозно процесите на взимане на решение и разработка на нови продукти.  

Графичната карта AMD Radeon Pro W5700 използва високопроизводителна RDNA архитектура и GDDR6 видеопамет за работа с големи модели и обеми данни и е първото графично решение за РС работни станции с поддръжка на PCIe 4.0.

С нейна помощ професионалистите в 3D дизайна могат да генерират фотореалистични рендъри на своите концепции и да разглеждат прототипи на проектите си в среда на виртуална реалност (VR).

Основните възможности и характеристики на картата AMD Radeo Pro W5700 включват:

  • Високопроизводителна AMD RDNA архитектура – новопроектиран геометричен енджин и изчислителни модули, с до 25% по-висока производителност на такт и до 41% по-висока средна производителност на ват от предишното поколение с Graphics Core Next (GCN) архитектура.
  • Отлична енергийна ефективност – интелигентната оптимизация на консумацията на енергия на Radeon Pro Software for Enterprise съвместно с енергопестящата RDNA архитектура и 7-нм технология позволяват на Radeon Pro W5700 да работи с до 18% по-висока системна ефективност от конкурентния продукт.
  • Ускорена CPU/GPU многозадачност – осигурява забележителна многозадачна производителност дори в най-натоварените ситуации, например възможност да продължите да моделирате, докато рендерирате фоново визуализация, с до 5,6X подобрена производителност от конкуренцията в приложенията с натоварване на CPU, в бенчмарка SPECviewperf 13.
  • Софтуер от професионален клас – Radeon Pro Software for Enterprise осигурява качество на професионално ниво, непрекъснати подобрения на производителността и стабилна защита, както и водещи функции в индустрията, включително AMD Remote Workstation, която позволява на професионалистите да работят виртуално от където поискат, с функциите и производителноста на GPU за работни станции на своето бюро.
  • Иновативни VR софтуерни характеристики – Radeon ReLive за VR позволява на професионалистите с Radeon Pro W5700 графични карти да визуализират безжично своите творби с VR- приложения и индивидуални VR шлемове като HTC VIVE Focus Plus.
  • PCIe 4.0 с висока пропускателна способност – Radeon Pro W5700 е първата в света графична карта с поддръжка на PCIe 4.0, с двойно по-голяма пропускателна способност от PCIe 3.0.
  • Сертификати за професионални приложения.
  • Високоскоростен USB-C – Radeon Pro W5700 е първата графична карта за работни станции с USB-C конектор, поддържащ многообразие от USB-C базирани монитори и дисплеи, поставяни на главата (HMD).

Графичната карта AMD Radeon Pro W5700 вече е налична на пазара на цена от $799 от ритейлъри като B&H Photo и Newegg (Северна Америка),  Elmtec, Schneider и Tarox (EMEA), JD.com и Mwave (Азиатско-тихоокеански регион). AMD демонстрирана картата на щанда си на Autodesk University 2019, който се провежда от 19 до 31 ноември в Лас Вегас, Невада.

Коментар