Tesla поскъпна след 200 000 поръчки за пикапа Cybertruck

Електрическият пикап Tesla Cybertruck бе представен миналата седмица от Илон Мъск
(снимка: Elon Musk / Twitter)

Анализаторите на Уолстрийт са смутени. След не особено успешната презентация на електрическия пикап Tesla Cybertruck, компанията докладва за 200 000 предварителни поръчки, в резултат на което акциите й поскъпнаха с 4%.

Електрическият пикап от неръждаема стомана Tesla Cybertruck с базова цена от 39 000 долара първоначално не впечатли Уолстрийт. „Бронираното стъкло” на автомобила беше разбито по време на презентацията, което породи опасения, че новият продукт на Tesla няма да предизвика масов интерес.

Компанията обаче веднага започна да приема предварителни поръчки, като позволи на потенциалните купувачи да резервират пикапа само за 100 долара. За сравнение, депозитът при резервация на седана Model 3 през 2016 г. беше 1000 долара, припомня Ройтерс.

Вчера главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск обяви, че броят на предварителните поръчки надхвърля 200 000. Отново за сравнение – при седана Model 3 бяха резервирани 325 000 автомобила през първата седмица на предварителните поръчки.

Пазарът реагира незабавно на новините от Tesla и акциите на американската компания за електромобили поскъпнаха в понеделник с 4%.

Tesla планира да пусне пикапите Cybertruck в края на 2021 година. Не всички предварителни поръчки обаче се превръщат в продажби. Някои потенциални купувачи предпочитат да се откажат от покупката и изтеглят депозитите си.

Коментар