Процесорите на AMD са все по-предпочитани в Европа

Над 60% от анкетираните европейци биха AMD за следващ настолен процесор
(снимка: AMD)

Скорошно проучване на европейската хардуерна асоциация (European Hardware Association, EHA) разкри, че над 60% от отговорилите биха избрали AMD. Над 10 000 респонденти са отговорили на широк кръг въпроси, като са изразили ясни предпочитания при запитването какъв следващ настолен процесор биха избрали.

EHA е провела подобно проучване през 2018 г., което е показало 40% предпочитание за AMD. В едно по-мащабно проучване на EHA от месец май т.г. предпочитанието към AMD се покачва до 50%.

„Ръстът на предпочитанието от 50% на 60% през последните месеци може да се обясни с пускането от страна на AMD на най-новите Ryzen настолни CPU от 3-то поколение. Ryzen 3000 не само предлага по-добра производителност при многонишкови натоварвания, но и в приложения, използващи по-малко нишки като PC игрите”, коментира изследването председателят на EHA Коен Кройнс.

Историята за потребителските предпочитания към графичните продукти на AMD също е позитивна. „През май по-малко от 19% от нашите читатели избраха AMD графика. Днес това число е близо до 23%”, казват от EHA.

„Нашето най-ново проучване показва, че хората, които предпочитат AMD GPU, почти изключително ги съчетават с AMD CPU. Комбинацията на Intel CPU с AMD GPU е само в 2,9% от случаите”, допълват от организацията.

Коментари по темата: „Процесорите на AMD са все по-предпочитани в Европа”

добавете коментар...

  1. Боян

    Абсолютно, само човек който не следи нещата може да си вземе процесор на Интел и това не е само от последните процесори ами от поне 3 години откакто излязоха Ryzen процесорите.

  2. Станислав

    Нормално, по-евтини, по-бързи и много по-икономични. Аз си взех R5 3600 за 400 лева и имам 12 нишки, мога да сложа 16/32 ядрен процесор на същия сокет.

Коментар