ERP Academy привлече още един лектор с международен опит

Доц. д-р Теодора Лазарова има 13 години професионален и повече от 9 години академичен опит
(снимка: личен архив)

Още един лектор с международен опит става част от първата магистърска програма по ERP – „Бизнес софтуер и ERP платформи”, създадена от ERP Academy в партньорство с Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Доц. д-р Теодора Лазарова ще води интерактивния курс „Управление на човешките ресурси в ИТ компании”, по време на който се разглежда универсалната същност на процеса по набиране и подбор на кадри, оценяване, възнаграждение и обучение.

„Управлението на човешките ресурси представлява приложение на знания, опит, инструменти и техники към управлението на най-ценния ресурс на организациите – човешкият”, сподели Теодора Лазарова

Задачата на курса, който тя води, е да представи на студентите основни практики, процедури и начини на управление на човешките ресурси в организациите, за да могат те „да израснат, да затвърдят своите успехи и да са конкурентноспособни”.

Доц. Лазарова участва и подкрепя активно различни социални инициативи. Кариерата й стартира като доброволец в ООН. Подпомага изграждането и разширяването на клубната мрежа на асоциация „Дебати” и е ментор във фондацията за жените „Cherie Blair”.

През 2018 г. тя става съосновател и член на УС на Асоциацията за технологично образование и иновации. Професионалният й бизнес опит включва различни ескпертни позиции в Юробанк И Eф Джи България, Търговска банка АД и Blackboard.

Няколко години е част от екипа на NaXex Technological Development с основен фокус върху подбора на служители и провеждане на обучения, както и глобален мениджър „Човешки ресурси” в международната маркетингова компания Blue Bear Technologies. Понастоящем е мениджър Човешки ресурси в американската компания Montway.

Теодора Лазарова има 13 години професионален и повече от 9 години академичен опит. Дисциплините, по които преподава във Висше училище по застраховане и финанси, Университета в Шефилд, НБУ, УНСС, НСА, както и в Колежа по мениджмънт „Адам Смит”, са в областта на управлението на човешки ресурси, лидерството и бизнес психологията.

От 2015 година е сертифициран академичен консултант на Blackboard за България. Лектор е по програмата за изграждане на административен капацитет, провежда и обучения на множество общини и държавни институции. Участвала е в десетки международни конференции в България, Сърбия, Англия и други.

Магистърска програма „Бизнес софтуер и ERP платформи” е една от малкото в Европа с фокус върху ERP системите, в която студентите имат възможност да се учат от водещи експерти от бизнеса, както и да работят по казуси с различни решения от клас ERP.

Коментари по темата: „ERP Academy привлече още един лектор с международен опит”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Д-р Теди

Коментар