Интригуващи заявки за „Наградите на БАИТ” 2019

9-тото издание на конкурса „Наградите на БАИТ” очаква желаещите да представят успешните си и работещи ИТ проекти, решения и услуги
(снимка: БАИТ)

И тази година интересни и новаторски проекти са сред първите кандидати в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2019. До момента са подадени 8 кандидатури – в категориите Образователна награда, Start Up Компания, Журналистически принос и Публична администрация, съобщиха от браншовата организация.

Заявените до момента проекти са фокусирани върху професиите на бъдещето и новите технологии, като неизменна част от всекидневието ни.

За Образователна награда се конкурират:

⦁ въпросник за кариерно ориентиране, който, според попълнените отговори, насочва деца и родителите коя би била най-подходящата професия на бъдещето;

⦁ дигитални образователни игри, в които учениците играят в отбори и си сътрудничат, като целта е да се развиват компетенции, свързани с екипната работа;

⦁ доброволец в Уикипедия България, който превръща Ботевград в първия Уики град у нас.

В Start Up компания сили мерят компания, която разработва глобален каталог от дестинации във виртуална реалност и AI-базирана търсачка за бизнес контакти, предоставяща резултати в рамките на минута.

В категорията Журналистически принос в надпреварата за пръв път влиза нова форма – седмичен подкаст, в който се споделят успехите на българските ИТ компании. Сред претендентите за отличие е и инициатива, посветена на гейминг индустрията.

Първият кандидат в Публична администрация е международен фестивал на дигиталните изкуства, който се организира с подкрепата на общинска администрация.

Конкурсът отново предвижда и отличие за успешно решение за дигитализация на българския бизнес. Всички компании от други сектори, които чрез прилагането на ИТ в дейността си стават по-конкурентни и резултатни, могат да се включат в конкурса в категория „Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика”. За целта следва да опишат внедряването на проекта и ползите от него – необходимо е решението да е в експлоатация и поддръжка към 2019 г. и да  е внедрено от българска ИТ фирма.

9-тото издание на конкурса „Наградите на БАИТ” очаква желаещите да представят успешните си и работещи ИТ проекти, решения и услуги, като кандидатстват в една или повече от следните категории: Образователна награда, Младежка награда, Журналистически принос, Публична администрация, Start Up компания, Успешен български ИКТ продукт/услуга, Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика и Награда за специален принос.

Наградата за специален принос се връчва по решение на журито, чрез вътрешни номинации, като за тази категория не се подават кандидатури.

Регистрацията е безплатна и ще бъде отворена до 24.00 ч. на 13 януари 2020 г. включително. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през м. февруари 2020 г.

Коментар