Microsoft Teams вече е достъпен и за Linux

Teams е първото приложение от Microsoft 365, което става достъпно за Linux-базирани компютри
(екранна снимка: Microsoft)

Microsoft пусна Teams – приложението за корпоративни комуникации, част от пакета 365 – и за потребители на Linux. Бета версията се предлага в момента във вид на пакети deb и rpm, съобщиха от софтуерната корпорация.

Microsoft Teams е първото приложение от Microsoft 365, което става достъпно за базирани на Linux работни станции. То ще поддържа всички основни характеристики на версията за Windows, но към момента има някои ограничения.

В блог публикация компанията подчертава, че повечето клиенти на Microsoft използват устройства, работещи на различни платформи, включително Windows 10, Linux и т.н. Предвид това, Microsoft се стреми да разшири екосистемата на своите приложения и услуги.

Джим Землин, изпълнителен директор на Linux Foundation, изразява задоволство, че Microsoft е добавила приложение за Linux, признавайки приноса на свободната платформа за компании и образователни институции.

В момента Microsoft Teams за Linux може да се изтегли и тества безплатно, но за пълнофункционалната версия е необходим платен абонамент за Office 365. Приложението се явява конкурент на Slack, който вече има версия за Linux.

Linux версията на Teams функционално засега отстъпва на версията за Windows. По-конкретно, тя не поддържа споделяне на екрана и работа с офисните приложения. Не е ясно кога ще се появи пълноценна Linux версия, но първата стъпка в тази посока вече е направена.

Коментар