Ще ползваме пълноценно смартфона си от Windows 10

Приложението Your Phone се явява мост между смартфоните и Windows
(снимка: Microsoft)

Microsoft продължава да сближава операционните системи Windows и Android. Приложението Your Phone за Windows 10 вече позволява пълноценни разговори през мобилната мрежа, наред с възможностите за преглеждане на известия и снимки от смартфона.

Като потребител на Your Phone можете да се обадите на директен номер, като го напишете на екранната клавиатура, или да изберете номер от списъка с контакти. Можете също така да отговаряте на повиквания или да ги отказвате, да преглеждате списъка с повиквания, както и да „превключвате” обаждания от компютъра към смартфона.

Your Phone изисква операционна система Android 7.0 или по-нова версия. Приложението трябва да бъде инсталирано и на компютъра, и на мобилното устройство. За авторизация е необходим акаунт в Microsoft, в който трябва да се логнете и на двете устройства.

В бъдеще приложението Your Phone ще стане още по-функционално, с възможност за дублиране на смартфон екрана на компютър. Вероятно ще се появят и други функции, които ще създадат пълноценен мост между Windows и Android, както това направи Apple в macOS и iOS.

Този подход от страна на Microsoft е оправдан. Компанията вече прекрати поддръжката на Windows 10 Mobile и посъветва клиентите си да преминат към Android и iOS. Успоредно с това Microsoft разработва Windows 10X, за която се твърди, че поддържа мобилни и настолни функции, въпреки че все още не е ясно какви точно.

Даунлоуд: Your Phone

Коментар