Microsoft ще остави Windows 7 без фирмен антивирус

Потребителите на Windows 7 скоро ще останат без антивируса Security Essentials
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft е изправена пред трудна задача – как да накара упоритите потребители на Windows 7 да мигрират до по-модерната операционна система Windows 10, предвид изтичането на срока за поддръжка на остарялата платформа.

Разширената поддръжка за Windows 7 приключва на 14 януари 2020 г. за обикновените потребители. Microsoft вече ги предупреждава и настойчиво приканва да преминат към Windows 10. Въпреки това, потребителите не бързат да следват съветите на компанията.

С прекратяване на поддръжката на Windows 7 ще спрат и актуализациите за сигурност. Все още е възможно потребителите да поддържат сигурността на системата с помощта на антивирусен софтуер. Но Microsoft ще усложни и тази задача, като престане да обновява и нейния собствен антивирус Security Essentials от 14 януари.

На съответната страница за поддръжка Microsoft отново препоръчва преминаване към Windows 10 и подчертава, че приложението Windows Defender е вградено в тази версия на операционната система.

Windows Defender се явява еволюция на Security Essentials. Този софтуер замени Security Essentials и е инсталиран предварително в Windows 8 и Windows 10. Разбира се, потребителите могат да използват и решения на т.нар. „трети страни” – например, Avast Antivirus, който ще продължи да поддържа Windows 7.

Коментари по темата: „Microsoft ще остави Windows 7 без фирмен антивирус”

добавете коментар...

  1. Saevar

    бай хой Фофу
    в Hyper-V има отворен код за това и немогат да го продават, самата основа на Азур е Линукс, та най-успешните и големите корпораций са на Линукс пример Гугъл и Амазон от М$ интегрират Убунту с пълна сила в ОС-а си а ти си говори за “интуитивен интерфейс и първокласен продукт”

  2. Фофу

    Не знам на какво им стои облака Saevar и не съм ползвал Линукс. Но такава много-функционалност и интуитивност на интерфейса като Азура им няма паралел. И от там, малце се съмнявам да е Линукс.

    Единствено .NET Core го направиха да рънва на Линукси и пр. Но това не е защото те отиват към Линукс, а защото да дадат възможност на линуксаджийте да поработят на … например Visual Studio, та и те да живнат милите и да видят какво е интуитивен интерфейс и първокласен продукт.

  3. Гено

    Не е голяма загуба така ли иначе не върши работа даже още по добре

  4. Saevar

    охоо бай хой Фофу,
    кво да цвиля, не ме засягат на М$ тъпотийте, на работа вече имаме по-малко от 1% от това недоразумение на Майкрософт, а и самия Сатя Надела каза наскоро че Windows 10 не е приоритет което значи че облака им е приоритет е ако е така става още по интересно понeже облака им стои на Линукс, абе комедията се заформя.. тва е

  5. Фофу

    Seavar още ли не се е обадил да си изцвили мъките … ?? Спомена се М$ … много ще да е зает.

  6. Anonymous

    урааа най-после

  7. Братушка Тукси

    Ако използват софтуера от трета страна като рекламирания по-горе Avast, потребителите ще бъдат шпиониорани не само о США, но и от братушките от Чехия. Освен това, Микромеките спряха ъпдейтите на корпоративния им антивирус, който работеше на W7 (SCEP2012+update) още през Октомври, по-рано от предвиденото. Изобщо не ги брига за седмицата освен онези, които ще си плащат за ъпдейти и след януари

  8. Anonymous

    Panda cloud free

  9. Colombino

    Тази мярка по-скоро ще зарадва потребителите, отколкото да ги откаже.

Коментар