5G ще доведе до трета интернет революция

5G ерата ще промени начина, по който хората живеят и работят
(снимка: CC0 Public Domain)

Настъпването на ерата 5G ще доведе до промяна в начина на живот и работа на хората, отбелязва Gizchina, позовавайки се на анализ на IDC с акцент върху проникването на мрежите от пето поколение в Китай.

През 2020 г. в азиатската страна ще бъдат доставени около 100 милиона 5G интелигентни терминали, включително смартфони, таблети, лаптопи, VR/AR шлемове и други продукти. Годишните доставки на 5G устройства ще надвишат 400 милиона броя през 2023 г.

5G ерата ще промени начина, по който хората живеят и работят. IDC говори за концепцията V2E (Voice to Everything), която ще обхване широка гама от продукти и ще доведе до третата интернет революция в Китай. Това ще бъде „ерата на гласовия интернет”.

IDC прогнозира, че 100 милиона души в Китай ще използват функцията за гласово взаимодействие през 2020 г. Над 40% от потребителите ще разполагат с повече от едно 5G устройство у дома. Повече от 30% от децата на възраст от 1 до 14 години ще започнат да използват смартфони и други 5G устройства по-активно през следващата година.

Очаква се и революция в автомобилната индустрия. През 2020 г. над 80% от авто-производителите ще си партнират с технологични компании за разработване на нови автомобилни системи, които ще предлагат подобрени функции за обработка и съхранение на данни.

Коментари по темата: „5G ще доведе до трета интернет революция”

добавете коментар...

  1. Българин

    Трябва да се спрат всякакви мобилни мрежи.

  2. чичо доктор Ох боли

    5G устройствата са като малки микровълнови печки. Антените им ще бъдат буквално на всеки ъгъл. Никой не е изследвал как влияят на живите съшества – не само на човека. Дано България не се превърне в “експериментално опитно поле” за тяхното въздействие.

  3. :o)

    Чета глупост след глупост за това 5G което на никой не е нужно.
    Дори нови модели смартфони спряха да изкарват защото 4G е достатъчно за всичко…

Коментар