Образователни инициативи се конкурират за Наградите на БАИТ

Наградите на БАИТ ще бъдат връчени на официална церемония през м. февруари 2020 г.
(снимка: БАИТ)

Остават 4 седмици до крайния срок за регистрация в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2019 година, съобщиха организаторите от браншовата организация на ИКТ бизнеса у нас.

Към този момент са подадени 20 кандидатури в 5 категории на конкурса – Образователна награда, Журналистически принос, Публична администрация, StartUp компания и Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика.

По традиция най-оспорвана е конкуренцията при образователните проекти и инициативи, където до момента има подадени 7 кандидатури. Сред реализираните инициативи са игровизиран софтуер, който помага на служителите да получават нова и полезна информация, както и хардуер за интерактивна връзка между екипи, компютър и софтуер за игри, които спомагат обучението на деца и професионалисти да е по-интерактивно и ангажиращо.

В конкурса участват също серия от 10 безплатни обучителни курса „Дигитални умения за възрастни”, обучили над 120 души от третата възраст, както и проект за създаване на Международно висше училище по информатика и електронно лидерство.

6 са вече кандидатите в категория „Журналистически принос”, като в това издание се очертава съревнование между традиционните формати, като телевизионни репортажи и интервюта, и подкастите, като нов формат на медийна изява.

В конкурса вече са подадени и първите 2 кандидатури в категория „Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика”. Тя е за компании от различни сектори, които успешно са дигитализирали част от дейностите си, за да са по-конкурентоспособни. До момента това са:

  • Първият робот в България, който придружава и упътва гостите на хотел до стаите им и може да изпълнява румсървис обслужване;
  • Първият 3D принтиран театрален декор в България.

9-тото издание на конкурса „Наградите на БАИТ” ще раздаде отличия в следните категории:

  • Образователна награда
  • Младежка награда
  • Журналистически принос
  • Публична администрация
  • Start Up Компания
  • Успешен български ИКТ продукт/услуга
  • Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика
  • Награда за специален принос.

Наградата за специален принос се връчва по решение на журито, чрез вътрешни номинации, като за тази категория не се подават кандидатури.

Регистрацията за конкурса е безплатна и ще бъде отворена до 24.00 ч. на 13 януари 2020 г. включително.  Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през м. февруари 2020 г.

Коментар