Интралот ще изгражда националната лотария на Южна Африка

Консорциумът „Гидани”, чието дъщерно дружество е „Интралот Южна Африка”, е избран за новия оператор на южноафриканската лотария след международен търг. Договорът е със срок от седем (7) години и влиза в сила на 1 април 2007 г. Средните брутни приходи на консорциума се очаква да достигнат 90 милиона евро годишно, а средствата за добри цели се очаква да надвишат 3,5 милиона евро за срока на договора. Възложителят е Министерството на търговията и промишлеността на Южна Африка, като Националният съвет на лотарията ще извършва контролна и надзорна дейност по договора.
„Интралот Южна Африка”, в който „Интралот” АД е мажоритарен акционер, участва в консорциума „Гидани” като втори основен съдружник с 18% от капитала, след правителството на Южна Африка, което държи 20% от акциите на консорциума. Останалата част от консорциума – на основата на местните разпоредби за предоставяне на икономически възможности на чернокожото население, е съставен от различни местни организации (местни сдружения, инвестиционни групи, неправителствени организации и пр.).
В частност „Интралот” ще бъде основният доставчик на необходимата технология и съпътстващите услуги за реализацията и поддръжката на цялостния проект.
Проектът включва закупуване, монтаж и поддръжка на съвременна интегрирана мрежа, включително първоначален монтаж на 7626 терминала „Коронис” (KORONIS), заедно с прилежащите им периферни устройства – или общо 10 626 устройства на базовата операционна система LOTOS, както и на телекомуникационната инфраструктура за безупречната работа на мрежата. „Интралот” също така ще предостави на търговците на дребно в страната цялото необходимо обучение за ползването на новите терминали, софтуера, както и най-добри практики за безопасност при обслужването на клиенти.
„Ние сме много доволни от възлагането на договора не само защото смятаме, че това представлява по-нататъшна стъпка в глобалната ни експанзия, но също заради преценката, че „Интралот” разполага с най-добрите решения в бранша. Приносът ни към управлението на южноафриканската лотария представлява изключително важно допълнение към нашето международно портфолио и ние се ангажираме да работим в близко сътрудничество с нашите партньори в „Гидани”, за да осигурим възможно най-много ползи и печалби на лотарията, „Интралот”, консорциума и гражданите на Южна Африка”, каза Константинос Антонопулос – главен изпълнителен директор на „Интралот” АД.
Със своите почти 45 милиона жители Южна Африка е бързоразвиваща се страна с фондова борса, която е сред 10-те най-големи в света. Размерът на пазара на хазартни игри се оценява на 1,3 милиарда щатски долара. Южна Африка ще бъде страна-домакин на Световното първенство по футбол през 2010 г., като съдейки по стандартите на развитите страни, тя разполага със забележителна телекомуникационна, транспортна и енергийна инфраструктура. Страната е със „здрава” икономика, пред която стоят изключително оптимистични бъдещи перспективи.

Коментар