Пазарът на виртуализация гони $15 милиарда

Разходите на решения за виртуализация ще нараснат рязко и в края на 2009 година ще достигнат приблизително 15 милиарда долара, сочат изследвания. 35% от от фирмите в Европа и Северна Америка понастоящем използват сървърна виртуализация, твърди анализ на Forrester.
Виртуализацията позволява на организациите да стартират няколко операционни системи на един сървър, като всяка от тях работи независимо от останалите. Това е доказана бизнес стратегия за разрастващите се компании, които се стремят да опростят операциите и да променят рентабилно мащаба си.
Компютърният гигант Dell обяви тази седмица, че започва съвместна дейност с VMware в предлагането на решения за виртуализация на потребителите от Европа, Близкия изток и Африка (EMEA). Решенията на Dell ще се базират на софтуера на VMware, като целта е постигане на най-добро съотношение цена/технически характеристики, смекчаване на рисковете и гъвкавост.
Технологията на VMware автоматизира широка гама от задачи и помага на компаниите да контролират данните си.
Dell работи и в сътрудничество с други технологични доставчици като EMC, Altiris и Intel, за да разработи отворен подход за виртуализация, който не е свързан с патентовани технологии и позволява на потребителите да изграждат инфраструктурата си на съществуващите вече платформи.
“Темповете на изграждане на решения за виртуализация в компаниите от EMEA нарастват непрекъснато, като целта е рационализиране на операциите и намаляване на разходите”, каза Ерик Велфре, директор “Корпоративен маркетинг” в Dell EMEA.
Dell допълва решенията на база VMware и с услуги като планиране, оценка на инфраструктурата, обучение, инсталиране и интегриране на място. Подобен подход осигурява на потребителите една точка на контакт при определяне на изискванията към системата, прогнозиране и възвръщане на инвестициите, посочват от компанията.

Коментар