Mac Pro е сред най-лесните за ремонт продукти на Apple

Според iFixit, новият Mac Pro е един от най-„ремонтируемите” продукти в историята на Apple
(снимка: Apple)

Новият настолен компютър Mac Pro, който излезе на пазара миналата седмица на цени от 6000 долара, се оказва един от най-лесните за ремонт продукти на компанията от Купертино, според експертите на iFixit.

Mac Pro използва процесор Intel Xeon с брой на ядрата от 8 до 28, а оперативната памет (RAM) може да достигне 1,5TB. Графичната подсистема включва ускорители AMD Radeon Pro 580X, Radeon Pro Vega 2 или Radeon Pro Vega 2 Duo. Сториджът се състои от полупроводникови дискове (SSD).

Проучвайки дизайна на компютъра, експертите от iFixit стигат до извода, че новият Mac Pro е един от най-„ремонтируемите” продукти в историята на Apple. Отварянето кутията е лесно, а базовите ремонти или надстройки могат да се извършват с помощта на стандартни инструменти и дори без инструменти.

Основните компоненти са модулни. Използват се стандартни конектори и интерфейси, което значително опростява изпълнението на всяка ремонтна работа. Освен това Apple предлага безплатни ръководства, които помагат при ремонта на компютъра.

Известни трудности могат да възникнат при подмяната на SSD-устройствата – те също имат модулен дизайн, но са направени специално по поръчка на Apple. Като цяло, поддържането на Mac Pro е оценено на девет точки от десет възможни по скалата на iFixit.

Коментари по темата: „Mac Pro е сред най-лесните за ремонт продукти на Apple”

добавете коментар...

  1. трънп

    то остана настолния им боклик да е и скъп само за да се отвори консервата! кви новини хаками в сайта е?

Коментар