Седмица до крайния срок за участие в „Наградите на БАИТ”

Най-оспорвана в Наградите на БАИТ е конкуренцията при образователните проекти и инициативи
(снимка: БАИТ)

Остава по-малко от една седмица до крайния срок за участие в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2019 г., който се провежда всяка година от влиятелната браншова организация на фирмите от ИКТ сектора в България.

Надпреварата все още очаква най-добрите собствени разработки на младежи. В категорията „Младежка награда” могат да участват студенти и ученици, самостоятелно или в екип, които се обучават в българско учебно заведение и имат създадена собствена разработка/продукт въз основа на ИКТ.

В същото време конкурсът очаква и кандидати за успешен български ИКТ продукт или услуга. Компании, регистрирани в България, които чрез своя разработка могат да докажат приноса си за позиционирането на българския ИКТ бранш, разполагат с по-малко от седмица, за да оформят своята кандидатура. Желаещите имат възможност да се отличат, като посочат детайли за конкурентните предимства и пазарната реализация на разработените от тях продукт или услуга.

Регистрацията за участие в конкурса е безплатна. Проектите могат да се подават до 24.00 ч. на 13 януари 2020 г. включително. Към този момент участие в конкурса са заявили над 20 кандидатури, които са в Образователна награда, Журналистически принос, Публична администрация, StartUp компания и Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика.

По традиция най-оспорвана е конкуренцията при образователните проекти и инициативи, където до момента има подадени 8 кандидатури. 6 са вече кандидатите в категория „Журналистически принос”, съобщиха организаторите.

9-тото издание на конкурса „Наградите на БАИТ” ще раздаде отличия в следните категории:

  • Образователна награда
  • Младежка награда
  • Журналистически принос
  • Публична администрация
  • Start Up Компания
  • Успешен български ИКТ продукт/услуга
  • Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика
  • Награда за специален принос

Наградата за социален принос се връчва по решение на журито, чрез вътрешни номинации, като за тази категория не се подават кандидатури, уточниха от БАИТ.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през февруари 2020 г. Конкурсът „Наградите на БАИТ” за 2019 г. по традиция се провежда под патронажа на Президента на Република България – Румен Радев.

Коментар