Глоби към КАТ се плащат директно и през ePay.bg

Всички потребители на ePay.bg ще могат да плащат по електронен път своите глоби по фишове към КАТ през системата ePay.bg, без да използват други сайтове, съобщи днес операторът.

Няма да е необходима каквато и да е допълнителна регистрация, гласи официалното изявление, направено във връзка с появилите се информации в публичното пространство за „единна национална електронна система за издаване и плащане на фишове към КАТ”.

Сайтът ebg.bg е на частна компания за извършване на картови плащания, а не сайт на МВР, уточниха от ePay.bg. Упоменатият сайт изисква задължителна регистрация от гражданите, за да могат да бъдат извършвани разплащания към КАТ.

В момента се работи усилено по интеграцията между реалната система на МВР за издаване и плащане на фишове и ePay.bg, като се очаква този процес да приключи в най-кратки срокове.

Интегрирането на двете систeми ще позволи плащане на глоби към КАТ както през системата на Pay.bg, така и на банкомат, чрез SMS, в офисите на EeasyPay и чрез интернет банкиране.

По последна статистика, потребителите на ePay.bg са над 100 000, а само за изминалата 2008 година през системата са извършени над 2.8 млн. транзакции.

Коментар