WinX MediaTrans – най-добрият файлов мениджър за iPhone/iPad

MediaTrans е софтуер, който решава всички проблеми при прехвърляне на съдържание между iPhone и PC

Ако вашият iPhone е пълен със снимки, видео и музика и искате да запазите любимото си съдържание на компютър или просто да го ползвате по-удобно, WinX MediaTrans е софтуерът, който ще ви даде желаната свобода и в същото време ще ви избави от проблемите с iTunes.

Когато работите с iTunes, вероятно ще се натъкнете на различни затруднения и грешки – например, невъзможност за даунлоуд или инсталиране на Windows 10, бавно и дори провалено синхронизиране на файлове между iPhone и компютъра, срив на приложението, проблеми с възстановяването на файлове и др. MediaTrans се справя с всичко това и неслучайно се счита за най-добрата алтернатива на iTunes и най-удобният файлов мениджър за iPhone/iPad.

MediaTrans е инструмент за двупосочен трансфер на файлове – снимки, музика, видео, е-книги – между iPhone и PC/Mac. Нещо повече, този софтуер е много по-бърз от iTunes и преодолява всички негови ограничения, свързани с добавяне, изтриване и редактиране на файлове. В допълнение, ще можете да създавате рингтонове и дори да ползвате iPhone като USB устройство.

MediaTrans поддържа двупосочен трансфер на файлове между iPhone и компютъра

Безпроблемен бекъп на iPhone

Не подценявайте бекъпа на файловете от iPhone на компютъра, когато дойде време да обновите своя смартфон до последната версия на операционната система iOS. Преди да направите това, задължително прехвърлете съдържанието си от смартфона на сигурно място – например на вашия Windows PC или Mac.

Apple предлага два начина за бекъп на iPhone – чрез услугата iCloud, която предоставя 5GB място в облака за всеки акаунт, и чрез iTunes на компютър. И тук на помощ идва много по-бързия, удобен и безпроблемен MediaTrans софтуер, с който лесно и без ограничения можете да прехвърлите всички файлове от iPhone на компютър с Windows 10.

С това приложение не само ще си подсигурите безпроблемен бекъп на iPhone при обновяване на операционната система iOS, но също така можете регулярно да разтоварвате паметта на смартфона от големите видео файлове във формат 4К, които камерите на новите модели iPhone 11 записват превъзходно, като ги прехвърляте бързо и лесно на РС.

iTunes е добър музикален мениджър, но той категорично не е най-удачната опция за бекъп на iPhone снимки по няколко причини: често дава грешки на Windows PC, не позволява прехвърляне на файлове от iPhone на РС, сложен е и отнема повече време. В същото време MediaTrans е самостоятелен файлов мениджър за iPhone и не се нуждае от iTunes, за да работи. Toва е единственият софтуер на пазара, който „заобикаля” iTunes и неговите компоненти, докато прехвърля файлове между мобилни iOS 13 устройства и компютър.

Сред най-очевидните ползи от MediaTrans са:

  • бекъп на големи 4K видеофайлове и снимки на компютър с цел освобождаване на място в iPhone, без изразходване на ресурсите на iCloud;
  • трансфер на снимки между iPhone и компютър с възможно най-висока скорост – 100 снимки в 4К резолюция се прехвърлят само за 8 секунди!
  • уникални възможности за изтриване на която и да е снимка от iPhone Camera Roll и фото-библиотеката;
  • групиране на iPhone снимките по категории за по-лесно управление.

Прехвърляне на снимки от iPhone към Windows РС и автоматично конвертиране на HEIC в JPG формат

Както вече споменахме, MediaTrans е способен да прехвърли 100 снимки с 4К резолюция за 8 секунди. Това става изключително лесно – отваряте програмата, свързвате iPhone към компютъра чрез USB кабел и кликвате върху Photo Transfer, за да изберете снимките, които искате да прехвърлите. Накрая просто натискате Export и приложението ще ги трансферира за секунди, като запази оригиналното качество, независимо дали са заснети в Dark Mode, Smart HDR, Deep Fusion, 12MP Ultra Wide и други режими.

MediaTrans работи с всякакви формати – JPG/PNG/GIF/BMP/TIFF/HEIC(HEIF), като поддържа и така необходимото преобразуване от HEIC в JPG формат. Това е нов формат за изображения, който се поддържа от Apple в iOS, но има проблеми със съвместимостта с други платформи – HEIC файловете не се отварят, например, в Windows. Можете да се възползвате от опцията „Export HEIC to JPG” в MediaTrans, за да извършите лесно конвертирането.

Автоматично конвертиране на видео във формат за i-устройства и намаляване с 50% на размера на 4K, HD видео файловете

iTunes може да прехвърля видео с резолюция до 1080p и автоматично компресира видеата с по-голяма резолюция. За разлика от него, WinX MediaTrans поддържа трансфер между iPhone и компютъра на видео с резолюция до 4K (2160p) и никога не променя резолюцията на файловете.

Освен това приложението конвертира автоматично видео файловете до формат MP4 (H.264), поддържан от iPhone, докато ги прехвърля от компютър или друго устройство към смартфона. Нещо повече, ако е разрешено хардуерното ускорение, WinX MediaTrans извършва видео конвертирането изключително бързо.

В допълнение, програмата позволява завъртане на видеото от вертикален в хоризонтален режим по време на трансфера с цел по-добро зрително изживяване на цял екран. Ако искате да спестите сторидж пространство, можете да компресирате големите видео файлове с до 50% без загуба на качество.

Импортирането на видео от РС в iPhone става с няколко клика – избирате и добавяте файловете чрез бутона Video и опцията Add Video, след което е достатъчно да натиснете бутона Sync, за да започне прехвърлянето на файловете от компютъра в смартфона.

Неограничено управление на музикални файлове, плейлисти и албуми

MediaTrans има сериозно предимство спрямо iTunes – поддържа двупосочен трансфер на музикални файлове между iPhone и Windows компютър, без риск от загуба на файловете. Това става чрез Music Manager и опциите Export (от iPhone към PC) и Sync (от PC към iPhone).

В допълнение, приложението позволява създаване и редактиране на плейлисти – лесно, чрез „drag & drop” добавяне на песни. Можете да групирате музиката по изпълнители и албуми, както и да редактирате информацията за тях. Налична е и функция за търсене на песен и директно прослушване.

WinX MediaTrans автоматично преобразува музиката от формати като FLAC, OGG, WMA и WAV в по-подходящите за Apple устройства MP3/AAC. Програмата компресира големите аудио файлове без загуба на качество. Тя дори е способна да премахне DRM-защитата за безпроблемно възпроизвеждане на музиката на РС. Вероятно ще оцените и функциите за създаване, добавяне и експортиране на рингтонове.

iPhone в ролята на USB устройство за съхранение на файлове

Защо да не използвате вашия iPhone като един голям флаш диск, на който да съхранявате файлове от Word, Excel и PowerPoint, както и PDF документи? Това е възможно с помощта на MediaTrans и ще ви осигури удобството да имате достъп до ценните си файлове навсякъде и по всяко време.

Чрез функцията Flash Drive можете да създадете нова папка на iPhone (New Folder) и да добавяте файлове от компютъра в нея (Add File). Също толкова лесен е и експортът на файловете от iPhone към компютъра (Export), модифицирането (Мodify) и изтриването на файлове (Delete).

Криптиране на медийни файлове с високо ниво на сигурност

Не на последно място, MediaTrans прилага технологии за криптиране като AES 256, за да предотврати попадането на вашите снимки и видеа в ръцете на недоброжелатели, дори ако загубите своя iPhone или станете жертва на хакери. Програмата криптира файловете при прехвърляне от iOS към РС, заключва локалните снимки и видео в 100% сигурни хранилища, така че никой да не може да получи достъп до тях без парола.

Както и всички останали операции с програмата, криптирането и декриптирането се извършват лесно, с няколко клика, чрез командите Add Files или Add Folder за избор на файлове, Encrypt Now за заключване с парола и Decrypt Now за отключване.

В заключение можем да обобщим, че MediaTrans е мениджър за iPhone/iPad, който познава по-добре нуждите на Windows потребителите отколкото iTunes. Поддръжката на двупосочен трансфер между iPhone/iPad и Windows PC носи редица предимства при управлението на снимките, видеото, музиката и е-книгите, вкл. лесно и надеждно прехвърляне и конвертиране без загуба на качество и без проблемите, съпътстващи работата на iTunes.

Възползвайте се от 50% отстъпка

Ако сте потребител на iPhone/iPad, сега е подходящ момент да се сдобиете с този полезен софтуер. MediaTrans се предлага с Новогодишна отстъпка от 50% – за $29,95 вместо $59,95, т.е. спестявате $30. Покупката ви осигурява доживотни актуализации до всички нови версии на програмата, както и доживотна техническа поддръжка. Ако не сте доволни от програмата, можете да се възползвате от гаранцията за връщане на парите.

Коментар