WinX MediaTrans – обмен на файлове между iPhone и PC без iTunes, безплатно

Софтуерът WinX MediaTrans е считан за най-добрата алтернатива на iTunes при прехвърляне на файлове между iPhone и PC

Потребителите на Apple често са ограничени да използват своите i-устройства само със софтуера и услугите на компанията от Купертино. Това понякога е свързано с някои неудобства, но в случая със синхронизирането на файлове между iPhone и PC, фирмената услуга iTunes не е единственият избор…

Макар че iTunes се използва за синхронизиране на данни между iPhone и РС от дълго време, това не е най-добрият инструмент за тази цел по няколко причини. На  първо място, iTunes създава проблеми при използване на Windows PC, вкл. бавна работа, сривове, невъзможност за връзка и т.н. Това прави проблемен трансферът на снимки, музика или видео между смартфона и компютъра.

На второ място, докато импортирането на картинки от PC-то към iPhone с помощта на iTunes е сравнително лесно, то обратната операция – сваляне на снимки от iPhone на компютъра може да е проблемна, поради защитата на поверителността. Не на последно място, неподготвените технически потребители на iTunes се натъкват на трудности при намиране на файловете, прехвърлени от iPhone на РС, а освен това липсата на файлово разширение затруднява избора на програма за отварянето им.

Алтернатива на iTunes

Добрата новина след всичко това е, че на пазара има приложения от външни разработчици, които се явяват по-лесна за използване алтернативи на iTunes, когато става въпрос за прехвърляне на файлове – снимки, музика или видео – между айфон и персонален компютър под Windows.

Такъв, например, е софтуерът WinX MediaTrans, считан за най-добрата алтернатива на iTunes. Приложението се инсталира изключително лесно, без грешки, вкл. на Windows 10 РС, има изчистен и дружелюбен интерфейс, проектиран именно за РС потребителите, с разбираеми, лесно достъпни функции и освен това работи доста бързо.

WinX MediaTrans свързва компютъра с iPhone, за да позволи двупосочен обмен на данни по възможно най-опростения, „copy-and-paste” начин. Нямате нужда от Apple ID, нито от iTunes, за да прехвърляте и управлявате файловете си с музика, филми, снимки и е-книги лесно, сигурно и безпроблемно – от смартфона на РС-то и обратно. Достатъчно е единствено да си инсталирате програмата на Windows компютъра и да свържете към него своя iPhone.

WinX MediaTrans има опростен интерфейс, с лесен достъп до основните функции на приложението

Ако досега сте имали проблем с не-iTunes музика, която не се възпроизвежда след синхронизацията с iTunes, WinX MediaTrans преодолява и това ограничение. Софтуерът прехвърля напълно файловете между iPhone и компютъра, възпроизвежда ги коректно и позволява модифициране на плейлистите – всичко това без необходимост от iTunes.

Докато iTunes има строги изисквания за форматите, MediaTrans предлага функция за конвертиране. Вашите колекции от YouTube/Netflix видеа, музика и книги в различни формати ще паснат на iPhone автоматично, благодарение на конвертирането в MediaTrans.

Нещо повече, MediaTrans може да ви освободи от оковите на iTunes, като ви позволи да ползвате филмите и музиката, закупени от iTunes, освен на iPhone, но и на всяко друго портативно устройство или медиен плейър за Windows, например 5KPlayer – където и да сте и по всяко време.

WinX MediaTrans е единственият самостоятелен iPhone мениджър на пазара, който позволява гъвкаво управление на iOS файловете, без необходимост от инсталиране на iTunes и неговите компоненти. Софтуерът е проектиран като мултифункционален iPhone мениджър и лесна за използване алтернатива на iTunes/iCloud.

В действителност, MediaTrans не е просто фото-приложение, макар и една от основните му функции да е именно лесното и сигурно прехвърляне на iPhone снимки към Windows PC или обратно. С него можете също да прехвърляте 4K видео, музика, електронни книги и рингтонове между iPhone и PC. Програмата използва уникално хардуерно ускорение от ниво 3, за да зареди и прехвърли мигновено iPhone видео и други файловете.

Ето накратко част от предимствата на програмата:

  • Избирателно синхронизиране на файлове без изтриване.
  • Бекъп на iPhone симки/видео на PC с надеждно криптиране.
  • Управление, редактиране, добавяне, изтриване и експорт по лесен начин.
  • Преместване на не-iTunes музика в iPhone, създаване на рингтонове.
  • Автоматично ротиране на песни, видео и рингтонове, експорт на гласови бележки, управление на е-книги и др.

Ако очаквате този полезен софтуер да струва една торба с пари, лъжете се. Най-добрата алтернатива на iTunes се предлага напълно безплатно от разработчика Digiarty, като подарък в рамките на кампания за началото на новата учебна година (Back to School). Можете да се сдобиете с пълен лиценз за WinX MediaTrans 6.0 безплатно. Разработчикът осигурява всеки ден по 500 копия на продукта, като свободните лицензи се доставят според реда на заявките.

Как да прехвърлим снимки между iPhone и PC

По-долу ще намерите и няколко практически стъпки как да използвате MediaTrans за едно от основните му предназначения – синхронизиране на снимки между iPhone и Windows PC без помощта на iTunes:

Първо свържете iPhone към компютъра през USB интерфейс, за да използвате функциите на софтуера

Стъпка 1: Свалете файла WinX MediaTrans .exe на вашия Windows 10/8/7 компютър и инсталирайте фото мениджъра за iPhone X/8/7, като приемете условията на лицензното споразумение с потребителя – „End User License Agreement” и след това кликнете директно на бутона „Install”. Или ако предпочете „Custom Installation”, изберете папката на файла и натиснете „Install Now”.

Стъпка 2: Свържете iPhone към PC-то, като е препоръчително да използвате оригиналния Apple iPhone USB кабел. Ще видите изскачащ прозорец с предупреждение да настроите iTunes параметрите за автоматична защита на данните от изтриване.

Стъпка 3: Кликнете върху Photo Transfer в главния интерфейс на WinX MediaTrans и ще видите всички снимки на вашия iPhone, групирани по дни, месец и година. Изберете снимките, които искате да синхронизирате с PC-то, кликнете Export и готово!

Повече от мениджър на iPone снимки

WinX MediaTrans е сравнително нов продукт на пазара, но със своите функции несъмнено се явява най-добрата алтернатива на iTunes при прехвърляне на файлове между iPhone и PC. Разработчикът се е фокусирал върху предлагане на решение с един клик за синхронизиране на снимки, музика, видео, е-книги и друго медийно съдържание между i-устройства (iPhone, iPad, iPod Touch) и персонални компютри.

С няколко клика можете да прехвърляте снимки, видео, музика и друго съдържание между iPhone и РС

Можете да изберете един или повече файлове във всяка опция (Photo, Music, Video, Book, Voice & Ringtone) за единичен или пакетен трансфер. Приложението включва също функция за управление на музика, която ще ви позволи да редактиране заглавия, албуми и изпълнители, да изтривате нежелани песни и да създавате плейлисти според жанра. В софтуера е вграден и мениджър на рингтонове, с помощта на който можете за по-малко от минута да превърнете някоя песен в рингтон за iPhone.

WinX MediaTrans може да предава всеки видеофайл от компютър към iPhone/iPad/iPod с автоматично преобразуване на формата за гладък пълноекранен плейбек. Освен това приложението декодира DRM защитени филми/TV предавания и музика от iTunes/Apple Music в MP4 и MP3 формати за плейбек на всяко устройство.

Що се отнася до сигурността, WinX MediaTrans поддържа криптиране на файлове, експортирани на iOS устройства или твърд диск с парола. Нещо повече, алтернатива на iTunes може да работи на i-устройства като флаш диск за съхраняване на всеки тип файлове, вкл. Word, Excel, PPT, TXT и др.

Разработен от Digiarty, лидер в мултимедийния софтуер, WinX MediaTrans посреща актуалните нужди на потребителите на i-устройства от управление на iOS медийно съдържание. Бидейки нещо повече от алтернатива на iTunes, приложението предлага липсващи в софтуера на Apple функции, като така позволява по-пълноценно управление на iPhone файловете.

Даунлоуд: WinX MediaTrans (giveaway)

Коментар