Уникален лаптоп предлага седем екрана

Aurora 7 е необикновен, уникален лаптоп със седем екрана
(снимка: CC0 Public Domain)

Първият в света лаптоп със седем дисплея представи компанията Expanscape. Екраните на прототипа Aurora 7 имат различни диагонали и разделителна способност, става ясно от все още оскъдната информация на сайта на разработчика.

Лаптопът разчита на процесор Intel Core i9 9900K и графичен ускорител Nvidia GTX. Четири от екраните имат диагонал от 17,3 инча и разделителна способност 4K, а останалите три са 7-инчови Full HD, като един от тях е вграден в работния панел на компютъра.

Aurora 7 е проектиран за нуждите на научни изследователи, разработчици, трейдъри, създатели на съдържание и др. Вградената презареждаема батерия осигурява цялата необходима енергия за работата на лаптопа, без да се налага използване на допълнителни батерии.

Aurora 7 може да отговори на специфичните нужди на определени категории потребители
(снимка: Expanscape)

Към момента няма яснота колко ще струва подобен лаптоп. На сайта си компанията е публикувала снимки на Aurora 7 и информира, че ще разкрие пълните технически спецификации на лаптопа (вероятно и цените) в близките дни.

Разработчиците от Expanscape се придържат към философията 3 „U” – утилитарен, безкомпромисен и нетрадиционен. „Ние реализираме трудни идеи!”, казват от компанията.

Коментар