McAfee Secure Web Gateway бе награден с “Best of the Tests” от Network World

McAfee Secure Web Gateway бе награден
с “Best of the Test
s” от Network World
22/03/2006 – COMPUTER 2000-Bulgaria
На 27 февруари 2006 г. Network World призна McAfee Secure Web Gatewayза един от 10-те най-добри от общо 200 тествани продукта през изминалата 2005 година.
McAfee Secure Web Gateway, дистрибутиран в България от COMPUTER 2000,се нареди на първо място в разпознаването и защитата от шпионски програми, като успешно блокира 90% от тях. Също така получи висок резултат и поради улеснената инсталация и инутитивният си начин на употреба.
При тестове с реален spyware устройството успешно го идентифицира, както с antispyware модула си, така и при сканиране на уеб трафика. В проведения "spyware" тест с 18 различни продукта McAfee Secure Content Management Appliance (Secure Web Gateway) направи силно впечатление на Network World Lab Alliance(обединение на световни експерти-критици в областа на индустрията с мрежови продукти) с възможността да осуети опитите на "spyware" за пробив в мрежата.
Устройството използва система за откриване на "malware" и навременно блокиране на "spyware" като извършва ежедневно обновяване с най-новите защити.
"Спирането на "spyware" в точката на свързване към интернет е значително по-ефективно, защото McAfee Secure Web Gateway е по-лесен за управление и спестява натоварването на отделните настолни системи или сървъри при откриването и премахването на шпионски софтуер. McAfee Secure Web Gateway успешно филтрира и най-малките "трохи" от злонамерен код и контролира потребителите при инсталирането на freeware или shareware на работните им места – затова е идеалното анти-spyware решение" – отбеляза Barry Nance, един от видните членове на Network World Lab Alliance, разработчик на софтуер, консултант и автор с над 28 години опит в областта на компютърните системи, мрежи, операционни системи и програмни езици.

Коментар