108 кандидатури за „Наградите на БАИТ” за 2019 г.

Наградите на БАИТ ще бъдат връчени на официална церемония през февруари 2020 г.
(снимка: БАИТ)

108 регистрации от личности, компании и институции бяха направени в конкурса  „Наградите на БАИТ” за 2019 г. до края на срока за регистрация, който изтече на 13 януари 2020 г., съобщиха от асоциацията.

Най-голяма конкуренция за наградите тази година има в категорията Успешен ИКТ продукт/услуга, в която се състезават 23 иновативни проекта, разнообразни по отношение на мащаб и сфера на приложение.

По традиция има много образователни проекти, които се състезават в категорията Образователна награда – тази година участниците са 19.

За Младежкa награда са подадени 14 кандидатури. Ученици и студенти от цялата страна представят своите иновативни ИКТ проекти и дават заявка за успешно развитие в сферата на информационните и комуникационни технологии.

Оспорвана ще бъде надпреварата и в категория „Публична администрация” с 14 кандидатури. Държавни и общински институции ще се надпреварват с внедрените от тях проекти в административното обслужване на гражданите и бизнеса.

Предстои оценяване от журито на подадените проекти, като номинациите в отделните 7 категории ще станат известни в средата на февруари. И тази година ще бъде връчена „Награда за специален принос”, която се дава по решение на журито чрез вътрешни номинации.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през февруари 2020 г. Деветото издание на Наградите на БАИТ за 2019 г. се провежда под патронажа на Президента на Република България, който по традиция връчва специалната награда.

Коментар