Samsung подготвя напълно безжичен телевизор

Линията телевизори на Samsung скоро ще включва и безжични 8K модели
(снимка: Samsung)

Очакваше се Samsung да представи на CES 2020 в Лас Вегас прототип на напълно безжичен телевизор. Това не се случи по време на изложението, но ето че няколко дни по-късно корейската компания обяви иновативната разработка.

Хан Чжон-Хи, президент на отдела за дисплеи на Samsung, съобщи, че подготвяният от компанията безжичен телевизор няма кабели нито за изображението, нито за захранването, предаде Gizchina.

Безжичните телевизори на Samsung използват принципа на електромагнитната индукция. В момента текат активни тестове на технологията, която позволява предаване на електричество на разстояние до 2 метра през въздуха, ако няма пречки между източника и телевизора.

Samsung продължава да усъвършенства технологиите за безжична телевизия и се очаква да представи подобен модел след една година – на CES 2021. Не са известни подробности за неговите характеристики, но най-вероятно това ще бъде премиум телевизор с 8K панел.

Коментари по темата: „Samsung подготвя напълно безжичен телевизор”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Разбирам за телефон да е безжичен?! На кого му трябва още един такъв източник на излъчване у дома си?

  2. Той

    Когато завинтиш това огромно нещо за стената, за чий *** ще му е безжично захранване или може би това е за средата на стаята?

  3. мдам

    Айде още едно устройство, излъчващо електромагнитни вълни в дома. Кога ли, кога ли, ах, кога ли учените ще разберат /когато спрат да им плащат може би/, че излъчванията причиняват рак, психически проблеми, разтройство на работата на организма и още много проблеми?

  4. Anonymous

    Ако има човешка пречка между бежичното захранване и тв ?

Коментар