Google купи разработчик на хардуер за е-търговия

Модулът на Pointy се включва в скенер за баркод, за да опрости контрола на инвентара
(снимка: Pointy)

Google обяви, че придобива хардуерния разработчик Pointy. Стойността на сделката не се съобщава, но според публикация на TechCrunch, интернет гигантът ще плати 147 милиона паунда (около 163 милиона долара) за ирландския стартъп.

Pointy развива уникална ниша на пазара на устройства за електронна търговия. Нейният хардуерен модул с размер на кибритена кутия се включва в скенер за баркод, за да опрости контрола на инвентара.

Като анализира покупките от клиенти, устройството оценява броя на стоките, останали в склада. Въз основа на тези данни се генерира автоматично уеб страница на магазина с обхвата на продаваните продукти и тяхната наличност за поръчка.

Pointy също така пуска реклама в Google за продукта и подобрява предоставянето на информация за него в търсенето. Благодарение на платформата, на малките търговци не се налага да създават собствен онлайн магазин – продуктовата им гама ще се появи в Google и без наличие на такъв.

Към януари 2020 г. компанията има над 15 000 клиенти на дребно по целия свят. С покупката й, Google ще може да направи търсачката си още по-полезна за потребителите.

Коментари по темата: „Google купи разработчик на хардуер за е-търговия”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Смърта на уеб магазините.
    Или миваваш през гугъл или фалираш.

Коментар