Безжичният принтер внася спокойствие у дома

Почти една четвърт от родителите в Германия, Франция и Великобритания признават, че са имали спорове за достъпа до домашния принтер, сочи проучване на HP. Често децата искат да отпечатат нещо, а трябва да чакат, тъй като друг член от семейството работи на основния компютър, към който е свързан и принтерът, а това води и до спречквания.
Безжичният принтер вкъщи елиминира тези неприятни моменти. Децата могат свободно да отпечатват своите рисунки, проекти или домашни от настолния компютър, докато възрастните отпечатват документи, имейли, уеб страници и семейни снимки от лаптопа си.
87% от родителите, които имат безжичен принтер, твърдят, че семейството им печата много по-лесно – всеки може да се свърже безжично с принтера, без да се налага да чака да се освободи основният компютър, да прехвърля файловете си и едва тогава да ги отпечата.
В много европейски семейства написването на домашно на компютъра и отпечатването му след това се оказва фактор за по-добри резултати в училище. В проучването 60% от родителите споделят, че използването на принтер за печат с отлично качество е от изключително значение за оценките и представянето на техните деца.
Изследването показва, че семейният принтер се използва най-вече за отпечатване на домашни и проекти за училище (86%), отпечатване на документи и и-мейли (81%), уеб страници (75%), снимки (70%), както и за печат на карти и упътвания (67%).
Безжичният печат ще помогне и на българските родители в стимулиране на креативността и развитие на въображението на децата в училищна възраст, когато най-бързо се възприемат новостите”, коментира Стефан Тихчев, маркетинг мениджър „Мастиленоструйни продукти и уеб приложения” в НР.
Безжичните принтери на HP използват стандарта 802.11g/b и позволяват на всички в семейството да се свържат към едно устройство, независимо къде е разположено в дома. Така вече няма нужда от отделен принтер и скенер за всеки компютър, посочиха от компанията.
През повечето от уикендите на април HP организира демо дни на безжичните технологии под мотото “Освободете се от жиците”. Демо дните ще се провеждат в някои от търговските обекти „Техномаркет” и „Технополис” в София, Пловдив, Варна и Бургас.

по темата: „Безжичният принтер внася спокойствие у дома”

добавете коментар...

  1. SAdmin

    Да се ползва съвместно един принтер има и други начини, например т.н. споделен принтер. Ефекта е същия както и в случая с безжичния, разбира се необходимо е да се конфигурира домашната мрежа. Конфигуриране разбира се е необходимо и при безжичния принтер. Или накратко казано ефекта може да се постигне и с обикновен принтер, който да се сподели за ползване в мрежата. 🙂

Коментар