Нетбуците са за деца, не за големи

Нетбук компютрите са идеални за деца и ненужни на възрастните. Така поне смята президентът на групата за ултрамобилност в Intel – Ананд Чандрасекър, цитиран от Fudzilla.com.
Изявлението на шефа от Intel по време на форума за разработчици в Пекин подсказва намерението на компанията да промени статуквото на нетбук пазара.
Още от самото начало Intel разглежда нетбуците като бюджетни компютри за развиващите се пазари и потребители в детска възраст. На практика обаче нетбуците придобиха популярност и в средите на по-платежоспособните потребители, които не са целева група на подобен клас компютри.
10-инмовият екран е добър за един час, но не и за целодневна работа, заяви неотдавна Сту Пан, вицепрезидент по продажби и маркетинг в Intel.
Компанията няма намерение да свали ограниченията за използване на процесора Atom. Идеята за стилни и функционални Atom-базирани лаптопи по 500 долара не се приема от повечето мениджъри на Intel.
Най-големият производител на процесори ще наложи ново поколение платформа за компактни и икономични мобилни компютри, известна като CULV.
Същевременно Intel държи лъвския пай от пазара на процесори за нетбуци именно чрез Atom. Повечето модели на пазара са проектирани на базата на Atom, а една малка част използват процесор на тайванската компания VIA.

Коментар