Инвеститорите изглежда подценяват Apple

Приходите от услуги на Apple ще надхвърлят 100 милиарда долара през 2024 г.
(снимка: Apple)

Инвеститорите подценяват силата на Apple, особено що се отнася до услугите на компанията от Купертино. По предварителни данни, до 2024 година приходите от този бизнес на Apple ще се увеличат повече от два пъти, сочи анализ на експерт от изследователската компания Evercore ISI.

Анализаторът Амит Дарианани отбеляза, че услугите на Apple „все още остават недооценен лост”. По неговите думи, услугите трябва да увеличават показателя ARPU (среден доход на потребител) и да поддържат постоянен растеж на приходите на компанията, пише Gizchina.

През 2019 година Apple подсили бизнеса си с услуги, предоставяни на абонаментен принцип. Компанията започна да предлага нови услуги като поточно видео, игри, новини и кредитни карти. Ако ги добавите към съществуващите услуги, получавате много голям потенциален източник на доходи, казва анализаторът.

Дори и да намалеят продажбите на iPhone, бизнесът на Apple ще продължи да расте
(снимка: Apple)

Evercore потвърди целевата цена от 360 долара за акциите на Apple (в момента една акция на компанията струва около 317 долара). До фискалната 2024 година приходите на Apple от услуги могат да растат с постоянен годишен темп от 19%.

Публикуваните данни показват, че през 2019 г. приходите на Apple от услуги възлизат на около 46,3 милиарда долара, което представлява почти 18% от общите постъпления на компанията.

В резултат на очаквания сериозен ръст, годишните приходи от услуги на ИТ гиганта от Купертино ще надхвърлят 100 милиарда долара в края на разглеждания от анализаторите период.

Коментар