Смартфоните Xiaomi информират за коронавируса

Смартфоните Xiaomi ще дават актуална информация за вирусните епидемии
(снимка: Mi blog)

Китайският производител на смартфони Xiaomi разширява функционалността на своите умни устройства, така че потребителите да бъдат информирани за актуални проблеми, с които се сблъскват хората по света.

Миналата година компанията добави в смартфоните си известия за земетресения. Сега устройствата на Xiaomi се сдобиха с още една способност – те ще уведомяват за разпространението на вирусни инфекции, съобщават китайски източници.

По-специално, става въпрос за опасния коронавирус 2019-nCoV, който избухна в Китай и дори взе жертви там, но вече се разпространява и извън територията на страната.

Смартфоните Xiaomi ще информират потребителите за вируса в реално време. За да получат сведения, потребителите трябва да попитат чрез гласовия асистент за епидемия от пневмония в реално време или да изберат съответната икона в отделно меню, което се извиква с прокарване на пръст вдясно на екрана.

Коронавирусът 2019-nCoV беше засечен за първи път в Китай – в град Ухан, провинция Хубей. Но заразата вече се разпространява и в други държави, включително Южна Корея, САЩ, Япония и Австралия.

Коментар