Boston Dynamics се отваря към външни разработчици

Четириногият робот Spot ще се сдобие с приложения за различни индустрии
(снимка: Boston Dynamics / YouTube)

Boston Dynamics направи важна стъпка за популяризиране на четириногия робот Spot, след като преди няколко месеца започна да приема поръчки за машината. За да насърчи Spot-базираните решения, компанията публикува набор от софтуерни инструменти за разработка (SDK) в хранилището за отворени проекти GitHub.

Компанията се надява, че SDK ще позволи на широк кръг разработчици да създават потребителски приложения, които дават възможност на Spot да решава полезни задачи в различни индустрии.

За да наемат робот, на който да изпълнят своя код, разработчиците трябва да се присъединят към програмата Spot Early Adopter. Но всички заинтересовани могат да преглеждат SDK за робота в GitHub, а съществуващите потребители да публикуват свои собствени програми.

Boston Dynamics обещава да публикува в GitHub актуализации на SDK. В допълнение, компанията обяви първата конференция за потребители. Събитието, наречено Actuate, ще се проведе на 12-13 май в Бостън, Масачузетс, и се планира да стане ежегодно.

Очаква се конференцията да обедини доставчици на сензори за Spot, разработчици на софтуер и крайни потребители. Те ще могат да се похвалят с постижения, да споделят своя опит и планове за развитие.

Коментар