Ъпдейт на Windows 10 причинява „син екран на смъртта”

Последната актуализация на Windows 10 отстранява критична уязвимост, но е проблемна
(снимка: Microsoft)

Поредната месечна актуализация на Windows 10, излязла преди седмица и половина, се оказа по-проблематична, отколкото изглеждаше първоначално, става ясно от потребителски отзиви, на които се позовават публикации в TechRadar и MSPowerUser.

Ъпдейтът под номер KB4528760 е важен, защото затваря критичната уязвимост, открита от Агенцията за национална сигурност на САЩ (NSA). Наред с това обаче актуализацията причинява проблеми на потребителите.

След излизане на обновлението започнаха масови оплаквания, че то не може да се инсталира и дава съобщение за грешка. Проблемът засегна компютрите с версии Windows 10 May 2019 Update и Windows 10 November 2019 Update.

Някои потребители обаче се натъкнаха на много по-сериозни проблеми – оказа се, че актуализацията KB4528760 причинява срив при изтегляне и дори води до появата на „син екран на смъртта”.

Microsoft все още не е коментирала официално ситуацията. В интернет обаче се появи хипотеза, че проблемите може да са свързани със стандартното приложение „Connect”, тъй като повечето засегнати потребители наскоро са го деинсталирали от системата. Дали това е случайно съвпадение или не, все още не е ясно.

Приложението Connect е част от Windows 10 и позволява на потребителите да превърнат своя лаптоп или настолен компютър във външен безжичен монитор и да предават видео към него.

Коментари по темата: „Ъпдейт на Windows 10 причинява „син екран на смъртта””

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Не се изключват само ъпдейтите от services. От Group Policy се правят едни неща още и ъпдейте спират веднъж завинаги

  2. Hrelyo

    Не може толкова прости хора да се допускат до компютър!

  3. Смяна на чипа

    Некой мозак нема ли да предложи да минаваме на безаварийната,супер ОС Линус?!?

  4. друг Анонимен

    Алоо анонимния, ти къв го раздаваш тук? Собственик на сайта ли? Всички ***** като теб – марш от тук. Ако вземете и да пукнете – още по-добре!!

  5. Анонимен

    Да ти кажа че си ръб, ама и той е изгладен в мозъка ти. Марш от тук ****.

  6. drr

    Ти пробвал ли си го това? :):) . А после сервизите като почнат пак да се стартират един по един въпреки че си ги спрял?

  7. Той

    Решението е просто, но ефективно. Спиране на всички ъпдейти от services.msc докато простият индиец не бъде изритан от „Майкрософт”.

Коментар