Дронове щели да стимулират онлайн търговията

Хората са по-склонни да пазаруват онлайн, ако доставките се извършват с дронове
(снимка: CC0 Public Domain)

Над една трета от онлайн купувачите биха пазарували повече, ако доставките на поръчаните стоки се извършват с дронове, установи проучване на изследователската компания Clutch.

Докато 39% от анкетираните не придават значение на това дали дрон ще им доставя поръчката, цели 36% казват, че ще пазаруват по-често, ако стоките пристигат с безпилотен апарат. Останалите 25% от анкетираните щели да поръчват по-малко, ако знаят, че дронът ще доставя продуктите.

Прави впечатление, че 33% от участниците в проучването изтъкват като предимство на доставката с дронове по-високата скорост на изпълнение на поръчката. 21% от анкетираните смятат, че използването на дронове може да намали цената на доставката.

Един от всеки пет респонденти се опасява, че пакетът може да се повреди по време на доставка с дрон. Приблизително същия брой купувачи се притесняват, че дронът ще бъде откраднат или хакнат.

Очевидно компаниите във веригата за онлайн търговия ще трябва да положат повече усилия, за да премахнат рисковете и да разсеят предразсъдъците относно доставките с дронове. Като цяло 31% от онлайн купувачите са оптимисти за новия метод на доставки.

Коментар