Германците притеснени от завод на Tesla

Инвестиционните намерения на Tesla в Германия породиха опасения сред местните жители
(снимка: CC0 Public Domain)

Tesla планира да изгради нов завод за електрически автомобили в германския град Грюнхайде, разположен в източната част на провинция Бранденбург. Строителството ще започне тази година, но компанията се натъкна на недоволство от местните жители.

Хората в района са недоволни от факта, че част от гората ще бъде изсечена за построяване на предприятието. Те се опасяват също, че работата на завода  може да доведе до недостиг на питейна вода.

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск се опита да намали напрежението, като заяви, че потреблението на вода от 372 кубически метра на час, посочено в проектната документация, е пиково, а не постоянно, предаде Ройтерс.

Освен това той добави, че за изграждане на завода ще бъде изсечена минимална част от гората – предимно изкуствени насаждения, които са били предназначени за производство на картон.

Съобщава се също, че Tesla е кандидатствала за субсидии за организиране на производство на батерии за електромобили в Германия и извършване на изследвания в страната.

Коментари по темата: „Германците притеснени от завод на Tesla”

добавете коментар...

  1. гост

    ами то вече вода няма и да дойдат ще са на режим 🙂

  2. Сергата

    Явно не знаят как стоят нещата в България иначе щаха да дойдат тук.
    Веднага щеше да се остави някой град без вода за да има за тях, за замърсяване и дума няма да става. Само се изисква от време на време да правят по някое дарение на общината, за детска площадка или нещо подобно и са те.

  3. Anonymous

    Да дойдат тука, всичко ще им дадем

  4. Anonymous

    Tesla е кандидатствала за субсидии

Коментар