Защо поскъпват акциите на Microsoft

Котировките на Microsoft се покачват и ще продължат да растат, според анализатори
(снимка: Microsoft)

Анализатори от Piper Sandler повишиха прогнозата си за цената на акциите на Microsoft, като се позоваха на „уникалната възможност на компанията да засили лидерството си на пазара за облачни изчисления чрез увеличаване на дела си на него, сливания и придобивания”.

В края на миналата седмица котировките на Microsoft превишиха 167 долара. Според Piper Sandler, освен растежа на облачния бизнес редица други фактори ще допринесат за по-нататъшно поскъпване на акциите на компанията.

Сред тях са увеличаващата се общност от разработчици на портала GitHub, продължаващото разрастване на компанията на пазара за киберсигурност, оценяван на 80 милиарда долара, и засилващият се геймърски бизнес, отбелязва TheStreet.

Един от основните проблеми на Microsoft, според експертите, е дефицитът на процесори Intel, който се отразява на продажбите на персонални компютри. Положителните фактори обаче могат да компенсират отрицателните, сигурни са анализаторите.

Microsoft разполага с 67 милиарда долара собствени средства, а оперативният паричен поток се очаква да достигне 200 милиарда долара през следващите три години. Това ще тласне компанията към покупки, прогнозира Piper Sandler.

Коментари по темата: „Защо поскъпват акциите на Microsoft”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    FlashPump & dump

Коментар