AI система за видеонаблюдение въвеждат училища в САЩ

Изкуствен интелект ще се грижи за сигурността на учениците в САЩ
(снимка: CC0 Public Domain)

Десетки американски училища въведоха нова система за сигурност, базирана на изкуствен интелект. Според разработчиците, тя ще проследява всяко действие на ученика както по време на уроци, така и в почивките.

AI системата, разработена от Avigilon, вече функционира в училището в Паркленд – през 2018 година то се прочу с трагичен инцидент, при който пострадаха 17 души.

Системата е оборудвана с камери за видеонаблюдение и следи движенията на абсолютно всички ученици и учители. Използвайки компютърно зрение, AI различава хората по външни признаци, съобщи Vox.

Най-полезната функция на новата система е автоматичната идентификация на хора, които не би трябвало да присъстват в училището. За целта изкуственият интелект отчита броя на посещенията на даден човек в училището и информира охраната, ако някой се държи „нетипично и подозрително”.

Коментари по темата: „AI система за видеонаблюдение въвеждат училища в САЩ”

добавете коментар...

 1. Anonymous

  Репертуара за сериала black mirror кога ?

 2. Anonymous

  Днес в училищата, утре в домовете… не за друго а за вашата сигурност, за да се избегне домашното насилие и пр. Не се безпокойте, данните ще се предават по криптирани канали и ще се съхраняват в сертифицирани провайдери. И както всяка услуга няма да е безплатно. Спете спокойно.

 3. Anonymous

  Around 10% of operator time is spent verifying security events – something humans are good at, when given enough time.

 4. Anonymous

  Avigilon, a Motorola Solutions company, designs, develops and manufactures advanced AI, video analytics, network video management software and hardware, surveillance cameras, and access control solutions.

Коментар