AOC серия B2 – безрамкови монитори от начално ниво

B2 серията монитори на AOC се отличават с безрамков дизайн на 3 от страните
(снимка: AOC)

Три нови монитора от начално ниво пуска на пазара AOC. С диагонал от 21,5”, 23,8” и 27”, тези модели от серия B2 се отличават с красив безрамков дизайн на 3 от страните, Full HD резолюция (1080p), ултра-тънък профил и изчистен гръб с възможност за VESA монтаж.

Мониторите предлагат широки зрителни ъгли (178°), което гарантира възпроизвеждане на цветовете без изкривяване от всяка гледна точка. 21,5-инчовият модел 22B2H има VA панел с дълбоки черни тонове и изпъкващи цветове, а 23,8-инчовият 24B2XH и 27-инчовият 27B2H са снабдени с IPS панели, възпроизвеждащи реалистични цветове.

VGA и HDMI 1.4 входовете позволяват лесно свързване на различни устройства. Всичките три модела са подходящи за потребители, които търсят добър ценово-ефективен екран.

Солидни функции на базова цена

B2 серията монитори на AOC предлага солиден набор от функции: Full HD резолюция (1920×1080) и истински цветове от IPS панела (при 24B2XH и 27B2H) или впечатляващия контраст на VA панела (при 22B2H) и така задоволяват всички нужди – от работа и учене до гледане на филми и игри от време навреме.

Всички панели поддържат честота на опресняване от 75Hz, при която се показват 25% повече кадри всяка секунда, в сравнение с обичайните 60Hz, и така се постига по-голяма плавност при движението на курсора и възпроизвеждане на видео.

Изчистени и функционални

Новите монитори се отличават с „невидима” рамка на три от страните, което означава, че рамките на панела се сливат с корпуса и изображението изглежда като плаващо в пространството. Този елегантен дизайн позволява също реализиране на конфигурации с няколко монитора, които повишават продуктивността и не разсейват с дебели линии между екраните.

AOC мониторите възпроизвеждат цветове без изкривяване от всяка гледна точка
(снимка: AOC)

И трите нови модела от серията B2 са снабдени с VGA и HDMI входове, както и с изход за слушалки. Това означава, че дори старите компютри с VGA порт могат да бъдат свързани и да работят с модерен дисплей. Източници като десктоп и мобилни PC, DVD или Blu-ray плеъри, игрови конзоли и други лесно могат да бъдат включени през HDMI.

Ергономични технологии

Възможностите не свършват дотук – серията B2 предлага FlickerFree технология, която елиминира трептенето като използва DC (Direct Current) вместо PWM (Pulse Width Modulation) при настройка на яркостта. Това елиминира риска от главоболие и напрежение в очите, които често са причинени от трептящи изображения.

В допълнение, за облекчаване на умората в очите при работа в тъмните часове и при слабо осветление, режимът LowBlue намалява излъчванията на монитора на потенциално вредния спектър на синята светлина.

Серията B2 на AOC ще бъде налична на българския пазар през февруари на следните препоръчителни крайни цени (с ДДС): 22B2H – 189 лв., 24B2XH – 209 лв. и 27B2H – 289 лв.

Коментар