Microsoft „сваля имунитета” на WordPad и Paint в Windows 10

Нова версия на Windows 10 ще позволи на потребителите да изтриват WordPad и Paint
(снимка: Microsoft)

Microsoft планира да добави интересна възможност в следващата голяма актуализация на операционната система Windows 10, която се очаква да се разпространи масово до потребителите тази пролет.

В обновлението Windows 10 20H1 (версия 2004) приложения като графичния редактор Paint и текстообработващата програма WordPad ще станат незадължителни. Досега те бяха неразделна част от ранните версии на Windows, но потребителите вече ще могат да ги премахват, съобщи Windows Latest.

Много от функциите на Windows са активни по подразбиране, но потребителите могат да деактивират някои от тях чрез системните настройки (Settings). Там има специален раздел за деактивиране – Optional Features, където наред с приложения като Windows Media Player и Internet Explorer 11 вече ще фигурират Paint и WordPad.

След промени в настройките, приложенията ще бъдат изключени, ще изчезнат от менюто „Старт” и от други места в системата. Всяко приложение заема повече от 6 MB памет на компютъра. След рестартиране приложенията ще бъдат премахнати от системата.

Функцията вече е налична в тестовата версия 19041, която може да е и кандидат за финална версия. Пускането на Windows 10 20H1 за масовия потребител се очаква през април или май.

Коментари по темата: „Microsoft „сваля имунитета” на WordPad и Paint в Windows 10”

добавете коментар...

  1. до Българин

    Ако само си играеш малоумните игри, може и да не ти трябва. Не може да се премахва прост текстов редактор, който не поддържа форматиране. Това е безценно за много неща, които никога няма да разбере тъпата си тиква

  2. Българин

    Според мен трябва и notepad да махнат. Само пълни диска за нищо.

  3. ха

    Ех тези огромни 8 мегабайтови приложения как запълват плътно терабайтовия диск…

Коментар