Oracle разширява облачното си присъствие

Oracle увеличава броя на центровете си за данни по света
(снимка: CC0 Public Domain)

Софтуерната корпорация Oracle добавя нови региони за облачни изчисления в пет държави. До края на годината компанията ще разполага с центрове за данни на 36 места по света, конкурирайки Amazon и Microsoft на пазара за клауд решения, предаде Ройтерс.

По думите на Клей Магуърк, изпълнителен вицепрезидент по облачни изчисления в Oracle, въвеждането на нови политики за поверителност на данните в Европейския съюз и други региони означава, че компаниите трябва да съхраняват данните в страната, в която са създадени, и затова е важно да предлагат услуги на възможно най-много места.

Целта на Oracle е да има поне два облачни региона във всяка страна, в която работи, така че клиентите да имат достъп до един основен регион и един резервен, уточнява Магуърк.

Всеки клауд доставчик промотира услугите си, използвайки различна терминология, но в повечето случаи „регионът” може да включва няколко, обикновено географски разделени, центъра за данни, наречени зони или домейни за „достъпност”. Microsoft има 56 региона, докато Amazon разполага с 22 региона, вкл. 69 зони за достъпност.

Oracle обяви днес облачни региони в Джида (Саудитска Арабия), Осака (Япония), Мелбърн (Австралия), Монреал (Канада) и Амстердам (Холандия). Тази година компанията планира да добави втори регион в Саудитска Арабия, както и два в Обединените арабски емирства.

Коментар