Психолози помагат на разработчиците на игри

Поведението на геймърите се гледа под лупа от разработчиците
(снимка: CC0 Public Domain)

Американският разработчик на компютърни игри Valve е публикувал обява за наемане на психолог в своя екип, който да помогне за повишаване на гейминг забавлението в бъдещите заглавия на компанията.

В описанието на позицията психолог Valve пояснява, че иска да разбере по-добре поведението и мотивацията на играчите. Разработчиците се надяват да използват тези знания при формиране на геймплея в бъдещите игри, така че те да станат максимално забавни.

В допълнение, психологът ще помага за повишаване на ефективността на съществуващите методи за тестване на продуктите и подобряване на условията за потребителите, партньорите на служителите.

Освен психолог и дизайнер на игри, Valve се нуждае от икономист и статистик. Икономистът ще анализира финансовите данни и ще създаде модели, които могат да помогнат на компанията да разбере по-добре поведението на потребителите при взаимодействие с виртуалната икономика.

Статистикът ще има задача да разработи модели за обяснение на поведението на потребителите в миналото. Те ще послужат за прогнозиране на бъдещото поведение на геймърите.

Коментари по темата: „Психолози помагат на разработчиците на игри”

добавете коментар...

  1. ха

    То психолози май са полезни не само там, а и навсякъде. Примерно и в този сайт за да консултират при писането на новини, как да не дразнят Фофу…

Коментар