Guitarist – електрическа китара за вашия аудио микс

Стилният ретро вид ще подобри още повече настроението ви, когато творите с Guitarist
(екранна снимка: Guitarist)

Аудио ентусиастите могат да се възползват от музикалния плъгин Guitarist, за да създадат виртуална електрическа китара, да променят шаблони и да експериментират с различни настройки.

Дори когато се опитвате да композирате музика, която е 100% електронна, може да стигнете до момент, в който искате вашите постановки да звучат малко по-естествено. Можете да постигнете това с подходящите средства. Ако имате достатъчно опит, ще внесете истински инструменти в микса – електронната музика с „жива” китара, пиано или дори оркестър не е нещо нечувано.

Ако пък искате да опитате нещо по-лесно или просто не желаете да изоставите комфорта на виртуалната настройка, може да се доверите на няколко много реалистични аудио приставки. В случай, че сте любител на китарата, определено трябва да разгледате какво може да ви предложи Guitarist.

Плъгинът има стилен ретро вид, който ще подобри още повече настроението ви, докато свирите на виртуалната китара. Основният елемент (шията на китарата) е разположен в долната част на прозореца, където можете ръчно да регулирате струните или скоростта, да транспонирате или измествате шаблона.

Можете да импровизирате, като използвате различни инструменти на плъгина
(екранна снимка: Guitarist)

Най-вероятно първо ще искате да експериментирате с различни предварителни настройки, които могат да ви дадат по-добра представа за различните стилове на свирене и да ви помогнат да решите какво ще „работи” в композициите ви и какво не. Самите настройки са разделени в четири категории: Global, Sound, Pattern и Chord, като всяка от тях контролира различните аспекти на това как свири китарата.

Тъй като свиренето на китарата се осъществява чрез последователни стъпки, можете да импровизирате и да правите промени, като използвате различни инструменти на плъгина. Например, разделът Auction предлага заглушаване на звука, мъртви ноти, бавни и дори пълни спирания. В раздела Animation пък можете да местите „пръстите” нагоре и надолу по грифа, докато китарата свири.

Разбира се, нито един плъгин за електрическа китара не би бил пълноцене без някои ефекти. Guitarist предлага два блока с ефекти, плюс педал „Wah-Wah”, който можете да използвате за подобряване на композицията.

Без значение какъв стил предпочитате (джаз, блус, метал, поп), Guitarist може да направи акордите да звучат естествено. Така че, ако имате нужда от добра електрическа китара за вашия микс, това може да е плъгинът, който търсите. Приложението е достъпно в 64-битови версии за операционни системи Windows и macOS.

Даунлоуд: Guitarist

Коментар