Huawei ще обнови 200 млн. Android смартфона до HarmonyOS

Около 200 млн. Android смартфона Huawei ще бъдат обновени до HarmonyOS тази година
(снимка: CC0 Public Domain)

Наскоро Huawei пусна публичната бета версия на своята мобилна платформа HarmonyOS за разработчици, за да избере модели смартфони, на които да работи новата ОС. Сега компанията обяви, че подготвя окончателна версия на платформата.

Китайската компания ще пусне актуализацията HarmonyOS (известна също като HongMengOS в Китай) в началото на юни, според Уанг Ченглу, шеф на отдела за бизнес софтуер на Huawei, на когото се позовава Gizmochina. Той не разкрива конкретни модели смартфони, които ще получат актуализацията, но според източници, най-напред ще бъдат обновени устройства от сериите Mate 40, Mate 30, P40 и Mate X2.

Скоро след като първите Huawei смартфони получат HarmonyOS, компанията ще включи и други свои устройства в графика за актуализация. Очаква се също, че голям брой по-стари модели, включително някои смартфони Honor, ще получат новата ОС по-късно през лятото.

Планираната актуализация е голям ход за китайската компания. На практика Huawei оттегля от света на Android около 200 милиона свои смартфона, използвани от потребителите в момента.

Huawei иска да прехвърли всички тези 200 милиона устройства към собствената си платформа до края на настоящата година. Новата операционна система също така е кросплатформена, което означава, че тя е проектирана да работи безпроблемно с други продукти за интелигентния дом на потребителите, които поддържат HarmonyOS.

Коментари по темата: „Huawei ще обнови 200 млн. Android смартфона до HarmonyOS”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Браво

Коментар