Роботи спасяват бизнеса в условията на коронавирус

JD Logistics разчита на роботи, за да минимизира щетите от коронавируса
(снимка: CZ XXCB / JD.com)

Избухването на епидемията от коронавирус вече засяга различни аспекти на китайската икономика, а в близко бъдеще ситуацията може да повлияе на цялата световна икономика. Някои компании намират решение с използването на роботи.

Най-големи проблеми коронавирусът причинява на компании, чиито фабрики са разположени в засегнатите от вируса провинции. Но някои бизнеси се справят по-добре със ситуацията.

Китайският гигант JD.com е успял да сведе до минимум последствията от коронавируса върху бизнеса си, благодарение на роботите. Компанията използва в дейността си разнообразни машини, вариращи от разпределителни устройства в складове до безпилотни летателни апарати в доставките.

Според съобщения на китайски медии, подразделението JD Logistics оперира над 70 роботизирани склада, което позволява на компанията да продължи да работи ефективно в трудната ситуация.

Освен това JD Logistics е изпратила допълнителни роботи във фабриките, разположени в най-опасните райони на разпространение на коронавируса в Китай, с което се опитва да минимизира щетите от епидемията.

Коментар