ERP доставчикът Infor стана собственост на Koch

Infor премина изцяло в ръцете на своя партньор Koch Industries
(снимка: Koch)

Разработчикът на софтуер за управление на корпоративните ресурси (ERP) Infor планираше да стане публична компания, но в крайна сметка беше продаден на индустриалния конгломерат Koch Industries.

Макар, че двете компании не разкриват цената на сделката, според източници на Bloomberg и TechCrunch тя е сключена при оценка на Infor от около 13 милиарда долара.

Koch Industries вече притежаваше голям дял в Infor, благодарение на инвестициите от подразделението си Koch Equity Development. То вложи повече от 2 милиарда долара в Infor през 2017 г. и още 1,5 милиарда долара през 2019 г. заедно с Golden Gate Capital.

Твърди се, че Koch е имала около 70% от акциите на разработчика на софтуер. С новата сделка конгломератът поема пълен контрол над Infor, придобивайки останалия дял от Golden Gate.

При оценка на Infor от около 13 милиарда долара, делът на Golden Gate вероятно е купен от Kosh за сумата от 3,9 милиарда долара.

През последната фискална година Infor отчете приходи от 3,2 милиарда долара и разшири базата си до 86 хиляди клиента. ERP платформата на компанията – CloudSuite – има стотици модули, които предлагат функции, фокусирани върху различни индустрии, като здравеопазване и производство.

Преди една година Infor обяви намерението си за първично публично предлагане на акции (IPO). Това трябваше да се случи през 2019 или 2020 г., но в крайна сметка компанията се сдоби с нов собственик.

Коментар