Откриха нова грешка в софтуера на Boeing 737 Max

Boeing 737 Max ще превозва пътници отново към средата на 2020 г., обещава компанията
(снимка: CC0 Public Domain)

Boeing откри нов проблем със софтуера на своя самолет 737 Max. Компанията обаче увери, че отстраняването на проблема няма да попречи за връщане на авиолайнера в експлоатация в средата на 2020 г., предаде Блумбърг.

Производителят на Boeing 737 Max е засякъл грешката по време на тестови полети миналия месец и вече е уведомил регулатора за проблема. Според компанията, поради промени в работата на компютрите, използвани за контрол на полета на самолета, индикаторът, че тримерът на стабилизатора не работи, се е включил, без да има причина за това.

„Ще направим промени в софтуера на 737 Max, така че този индикатор да свети само по предназначение, до [срока за] възобновяване на експлоатацията”, обеща авиопроизводителят.

Полетите на Boeing 737 Max бяха прекратени на 13 март миналата година, поради две фатални катастрофи, при които загинаха 346 души. Според плановете на компанията, авиолайнерът трябва да бъде пуснат в експлоатация отново до средата на 2020 г.

Коментари по темата: „Откриха нова грешка в софтуера на Boeing 737 Max”

добавете коментар...

  1. Вероятности на статистиките

    Супер ненадежден транспорт с измислени статистики.
    Безопасност = ролетка на смърта

  2. Некой

    Боинг тотално се осраха с тоя софтуер. Дори да го фикснат, фиксовете ще доведат до нови бъгове, като знам работата на индийците. Самата им методология е компрометирана, ще започнат да падат самолети, както е казала Ванга:)

  3. Saevar

    незнам кой би се качил на тези самолети, аз вече започнах с бойкот на Боинг, за сега летя само с Еърбъс и Ембреър.. шефовете им от алчност ще банкрутират фирмата, незнам как би се върнало доверието в техните машини отново.

  4. Airbus rocks !! :)

    А и работя за компанията, писала част от софтуера им, така че като знам колегите индийци, не бих им имал доверие 🙂 хаха

  5. Airbus rocks !! :)

    Аз никога не бих се качвал (и не планирам) летене на какъвто и да е B737, нов или стар, има твърде много инциденти с този самолет. Летял съм и на B747 и го намирал за меко казано шумен и неудобен.

  6. Anonymous

    Те продължават да си купуват талончета от фалирала измама , та кой ще знае на какво се качва да лети.

Коментар