Коронавирусът отказа Ericsson от участие на MWC 2020

Епидемията от коронавирус отказа ключов участник от изложението MWC 2020 в Барселона
(снимка: CC0 Public Domain)

Разпространението на смъртоносния коронавирус принуди шведската компания Ericsson – един от най-големите играчи в телеком индустрията – да се откаже от участие на Световния мобилен конгрес MWC 2020, който ще се проведе в Барселона от 24 до 27 февруари.

Компанията обяви, че следи отблизо развитието на епидемията и се придържа към препоръките на съответните национални органи и международни организации като СЗО. Ericsson вече e предприела редица предпазни мерки, за да гарантира здравето и безопасността на служителите си и да сведе до минимум въздействието на коронавируса върху своята дейност.

Решението на Ericsson да се откаже от участие в най-голямото събитие в телеком индустрията е взето след „задълбочена вътрешна оценка на риска”, подчертават от шведската компания в официално изявление.

„Здравето и безопасността на нашите служители, клиенти и други заинтересовани страни са най-големият ни приоритет”, заяви Бьоре Екхолм, президент и главен изпълнителен директор на Ericsson.

„Не беше лесно да вземем това решение. Очаквахме с нетърпение да покажем последните си иновации на MWC в Барселона. Много е жалко, но силно вярваме, че най-отговорното бизнес решение е да оттеглим участието си от събитието тази година”, допълва Екхолм.

Коментари по темата: „Коронавирусът отказа Ericsson от участие на MWC 2020”

добавете коментар...

  1. Амер собственост на Контролен пакет

    Според гл плокурор У.Бар Западът би могъл да подкрепи Нокиа и Ериксон , като

    гарантира “американската собственост върху контролен пакет,

    пряко или чрез консорциум от частни американски и съюзнически компании

  2. Anonymous

    Главният прокурор на САЩ настоя съюзниците да ползват Nokia и Ericsson за борба с Huawei

Коментар