Неттопът се слива с игровите конзоли

Светът на десктопите направи крачка към неттопа, обяви световният производител на компютри Acer. След огромния успех на нетбуците, в момента възниква нов пазарен сегмент при портативните компютри.
Неттопът има по-малки размери и по-ниска цена от традиционния РС. Той е предназначен за сърфиране в интернет, изтегляне и възпроизвеждане на мултимедийно съдържание, забавления с видео и игри, работа с традиционни офис програми или общуване през VoIP и уебкамера.
Новият Acer AspireRevo предлага разширени графични възможности за пълноценно HD мултимедийно изживяване. Неттопът е център за забавление за цялото семейство, като предоставя достъп до музика, видео и снимки, но също и преглед на HD съдържание и функции на игрова конзола.
AspireRevo е първият компютър с компактен формат, който използва платформата Nvidia ION. Моделът комбинира централен процесор Intel Atom 230 с графичен процесор Nvidia ION.
Въпреки ниската си енергийна консумация и изключително малкия си размер, системата притежава графичните възможности на истински мултимедиен компютър. Графиката на Nvidia графика осигурява до 10 пъти по-висока производителност, в сравнение с всяко обикновено РС в малък формат, посочиха от Acer.
AspireRevo е едно смело начало в РС индустрията”, казват от компанията.
С фин дизайн и намалени размери, AspireRevo пасва на всяко обкръжение. Специалната система за закрепване позволява неттопът да бъде закачен на задната част на LCD монитор с VESA сертифициран крепеж, което ще освободи допълнително пространство. Закрепването по VESA стандарт гарантира, че бутонът за включване, уеб камера и картовият четец (доставяни като опции), ще са лесно достъпни по всяко време в горната част на LCD дисплея.
Acer AspireRevo се предлага и в комплект с игрови контролер с 3D сензор за движение, който поддържа многобройни функции. Освен възможността да бъде използван като посочващо устройство (въздушна мишка) или дистанционно за медия център, контролерът се трансформира в зависимост от игровия сценарий в лост за управление, тенис ракета или огнестрелно оръжие.
AspireRevo може да бъде към различни видове устройства, тъй като разполага с широк набор портове. Мрежовите връзки (802.11b/g и /draft n на избрани модели безжична или Gigabit Ethernet) гарантират бърз трансфер на данни в мрежата или към други домашни компютри. Вграденият HDMI порт пък осигурява възпроизвеждане на HD видео.
Хардуерните характеристики няма да разочароват потребителите. Освен процесора Intel Atom 230 и Nvidia ION графика, AspireRevo идва с опции за Serial ATA твърд диск или флаш диск (SSD) и до 4GB DDR2 памет – напълно достатъчно за повечето популярни приложения. Mini PCI слотът дава възможност за бъдещо разширение на възможностите на системата.
AspireRevo покрива изискванията на Energy Star 5.0 за икономична употреба на енергия.

Коментар