Компаниите за смартфони се насочват към онлайн анонси

Все по-често анонсите на нови смартфони, като Xiaomi Mi 10, ще стават онлайн
(снимка: MI Blog)

Редица производители на смартфони вероятно ще последват примера на Xiaomi и през първата половина на 2020 г. ще демонстрират нови продукти само в рамките на онлайн презентации, а не на публични събития, съобщи DigiTimes, позовавайки се на източници от индустрията.

Xiaomi и други доставчици ще се откажат от масовите пресконференции, поради избухването на епидемията от коронавирус. Тя вече предизвика отмяна на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2020) – най-голямото събитие в света на мобилните технологии.

Преди няколко дни Xiaomi представи онлайн новите си флагмани Mi 10 и Mi 10 Pro, цените на които започват от 570 долара. Обемът на предварителните поръчки на тези смартфони надхвърли 3,6 милиона бройки, което показва високото търсене на 5G устройства и значението на интернет маркетинга в Китай.

Според прогноза на анализаторите на Canalys, продажбите на смартфони в Китай през първото тримесечие на 2020 г. ще намалеят поне наполовина, в сравнение с предходните три месеца, в резултат на епидемията от коронавирус.

Коментар