Adata SE760 – външен SSD със скорост до 1000 MB/s

SE760 е привлекателен за окото с металната си повърхност, наподобяваща пясъчно покритие
(снимка: Adata)

Adata Technology обяви ново попълнение в портфолиото си от ултракомпактни външни SSD устройства под името SE760. Дискът разполага с USB 3.2 Gen 2 интерфейс и се отличава с изключително малки размери и висока производителност.

Компактният дизайн на SE760 осигурява висока степен на мобилност, а металният му екстериор с повърхност, наподобяваща текстурирано пясъчно покритие, го прави и привлекателен за окото.

Освен с атрактивен външен вид, новият SSD диск на тайванския производител може да се похвали и с много високи скорости на четене и запис, достигащи до 1000 MB/s, което е над 12 пъти повече от производителността на външен твърд диск. 10GB 4K филм може да бъде прехвърлен за приблизително 20 секунди.

SE760 предлага предимства, характерни за SSD устройствата, като защита от удари и вибрации, както и абсолютно безшумна работа. В допълнение, дискът има USB-C (Type C) конектор, който е реверсивен.

Новият SSD на Adata е съвместим с операционни системи Windows, Mac OS и Android. Към момента цени и наличности на SE760 за българския пазар все още не са обявени.

Коментар