Прочут хорър излиза и като игра

Нов сървайвъл хорър по култовата филмова поредица „Убийствен пъзел” ще се появи като игра тази есен, съобщиха от Пулсар ООД.
SAW кани играчите да започнат ужасяваща игра в коварните коридори на изоставена лудница, превърната в помещения за мъчение от Триона – вманиаченият главен герой от филмите.
SAW ще разшири сървайвъл хорър жанра, като позволи на геймърите да усетят терора от „Убийствен пъзел” на своите конзоли за пръв път, ще ги изправи срещу Триона, неговите брутални капани и разума зад пъзелите, превърнали се в синоним за филмовия франчайз.
Разработена от Zombie Studios, SAW използва невероятните графични възможности на конзолите от следващо поколение, за да създаде ужасяващо преживяване с наистина уникален геймплей – геймърите могат да изпробват хитростта си срещу Триона и да направят своя избор… живей или умри.
"Винаги търсим вълнуващи възможности да изведем атмосферата на SAW извън сцената. Партньорството с Konami – създателите на сървайвъл хорър жанра, беше прекрасен начин да изпълним целта си, пренасяйки Триона във видео игра” каза вицепрезидентът на Lionsgate Обри МакКлър.
За нас беше важно през годините непрекъснато да намираме нови начини да привличаме и очароваме хорър публиката, тази игра е следващата стъпка, изпращаща феновете директно в лабиринта на Триона”, допълват продуцентите Марк Бърг и Орен Коулс от Twisted Pictures.

Коментар